Coltunasi cu cascaval

Umplutura Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de lingurita de sare, 1 albus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri de ou
  • 30 g de unt
  • 1 lingura de smantana
  • 1/4 de lingurita de sare
  • 1 albus de ou
  • aprox. 2/3 din 240 g de cascaval
  • 350 g dec faina
  • 30 g de unt topit

Mod de preparare

Umplutura

Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de lingurita de sare, 1 albus de ou, si aprox. 2/3 din 240 g de cascaval. Crema se framanta bine si se pune deoparte.

Coca

Apoi pregatim o coca din 350 g dec faina, ca in reteta taiteilor fierti. Dintre foile subtiri, intinse pe tabla de intins, una se pastreaza pe masa, si se unge cu 1 ou batut , apoi adaugam in forma de plasa din patratele , crema, impartita in mod egal. Sa fim atenti ca intre gramajoarele de crema sa fie aprox. 2 cm, astfel incat, la invelirea lor, sa nu se intrepatrunda.

Apoi punem deasupra cealalta foaie invelita pe sucitor. Apasam cu mana in jurul gramajoarelor de crema, astfel incat cele 2 foi sa se lipeasca bine, apoi, foile umplute se taie cu taietoryl de coltunasi in patratele egale.

Apasarea se incepe larandurile din mijloc, astfel incat sa scoatem aerul dintre foi. Daca ramane o punga de aer intre foi se scoate afara intrucat , daca foile nu se lipesc etans, crema curge afara. Nu poate ramane aer si pentru ca in timpul prepararii termice, se dilata si chiar si foile lipite etans se pot desface.

La sfarsit, sa fierbem posetutele in apa clocotita cu sare si ulei, si dupa clatire cu apa calda, le scoatem din apa si le asezam peste 30 g de unt topit.

Timpul de fierbere este aprox. de 15 minute, pentru a obtine o marire datorata dilatarii cremei.

Coltunasii fierti nu se strecoara ci se trage vasul de pe foc si turnam apa de ea sa nu se sparga coltunasii.

In cazul folosirii sculei de presat foia trebuie sa aiba o grosime de minim 1,5 mm.

Coltunasii se servesc calzi,dati prin unt topit. Inainte de servire se stropesc cu smantana incalzita si adaugam restul de cascaval razuit. Se tine la frigider.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu nuci si sos de cafea
1
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Budinca de malai cu branza de vaci
2
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Supa crema de telina si pastarnac
4
Bebelusi 12-18 luni

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Tort Diplomat a la Adriana
5
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Parteneri
Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Bucataras.RO

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

" Provocarea GastroArt"

Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gustos.RO

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii