Coltunasi cu cascaval

Umplutura Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de lingurita de sare, 1 albus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri de ou
  • 30 g de unt
  • 1 lingura de smantana
  • 1/4 de lingurita de sare
  • 1 albus de ou
  • aprox. 2/3 din 240 g de cascaval
  • 350 g dec faina
  • 30 g de unt topit

Mod de preparare

Umplutura

Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de lingurita de sare, 1 albus de ou, si aprox. 2/3 din 240 g de cascaval. Crema se framanta bine si se pune deoparte.

Coca

Apoi pregatim o coca din 350 g dec faina, ca in reteta taiteilor fierti. Dintre foile subtiri, intinse pe tabla de intins, una se pastreaza pe masa, si se unge cu 1 ou batut , apoi adaugam in forma de plasa din patratele , crema, impartita in mod egal. Sa fim atenti ca intre gramajoarele de crema sa fie aprox. 2 cm, astfel incat, la invelirea lor, sa nu se intrepatrunda.

Apoi punem deasupra cealalta foaie invelita pe sucitor. Apasam cu mana in jurul gramajoarelor de crema, astfel incat cele 2 foi sa se lipeasca bine, apoi, foile umplute se taie cu taietoryl de coltunasi in patratele egale.

Apasarea se incepe larandurile din mijloc, astfel incat sa scoatem aerul dintre foi. Daca ramane o punga de aer intre foi se scoate afara intrucat , daca foile nu se lipesc etans, crema curge afara. Nu poate ramane aer si pentru ca in timpul prepararii termice, se dilata si chiar si foile lipite etans se pot desface.

La sfarsit, sa fierbem posetutele in apa clocotita cu sare si ulei, si dupa clatire cu apa calda, le scoatem din apa si le asezam peste 30 g de unt topit.

Timpul de fierbere este aprox. de 15 minute, pentru a obtine o marire datorata dilatarii cremei.

Coltunasii fierti nu se strecoara ci se trage vasul de pe foc si turnam apa de ea sa nu se sparga coltunasii.

In cazul folosirii sculei de presat foia trebuie sa aiba o grosime de minim 1,5 mm.

Coltunasii se servesc calzi,dati prin unt topit. Inainte de servire se stropesc cu smantana incalzita si adaugam restul de cascaval razuit. Se tine la frigider.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia