Pateuri cu branza de oi

Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g untura cu 300 g faina pana se face o pasta omogena.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g untura
  • 300 g faina
  • 1
  • 5 l de vin alb
  • 2 lingurite de sare
  • o lingurita de zahar
  • 50 g drojdie
  • 6 oua intregi si
  • 1
  • 5 – 2 kg faina
  • 1
  • 2 kg branza sarata
  • 300 g branza dulce
  • 5 g piper si
  • 3 oua.

Mod de preparare

Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g untura cu 300 g faina pana se face o pasta omogena, pe care o impartim in trei parti egale. Din 100 g untura, 1,5 l de vin alb, 2 lingurite de sare, o lingurita de zahar, 50 g drojdie, 6 oua intregi si 1,5 – 2 kg faina se formeaza un aluat elastic si bine framantat, apoi facem o foaie din tot aluatul, peste care punem o parte din aluatul cu untura. Impaturim in trei, apoi facem iar o foaie si punem iar o parte din untura; impaturim in trei, iar intindem o foaie si punem ultima untura. Impaturim in trei si lasam sa stea la rece timp de o ora, apoi facem pateuri.
Luam cate o fasie din aluat, intindem foaie potrivit de groasa, o taiem patrate si punem compozitia la marginea foii si rulam, apoi taiem segmente. Din 1,2 kg branza sarata, 300 g branza dulce, 0,5 g piper si 3 oua facem o compozitie pastoasa cu care umplem pateurile. Pateurile cu branza se pot umple cu carne, cabanos, mere sau ciuperci.


Pateurile cu branza de oi se servesc calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide