Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g untura cu 300 g faina pana se face o pasta omogena.
Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g untura cu 300 g faina pana se face o pasta omogena, pe care o impartim in trei parti egale. Din 100 g untura, 1,5 l de vin alb, 2 lingurite de sare, o lingurita de zahar, 50 g drojdie, 6 oua intregi si 1,5 – 2 kg faina se formeaza un aluat elastic si bine framantat, apoi facem o foaie din tot aluatul, peste care punem o parte din aluatul cu untura. Impaturim in trei, apoi facem iar o foaie si punem iar o parte din untura; impaturim in trei, iar intindem o foaie si punem ultima untura. Impaturim in trei si lasam sa stea la rece timp de o ora, apoi facem pateuri.
Luam cate o fasie din aluat, intindem foaie potrivit de groasa, o taiem patrate si punem compozitia la marginea foii si rulam, apoi taiem segmente. Din 1,2 kg branza sarata, 300 g branza dulce, 0,5 g piper si 3 oua facem o compozitie pastoasa cu care umplem pateurile. Pateurile cu branza se pot umple cu carne, cabanos, mere sau ciuperci.
Pateurile cu branza de oi se servesc calzi.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorDin categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii