Rulouri Caprese

Rulourile Caprese sunt aperitive delicioase si usoare, ce pot servite chiar si pentru vegetarieni. Pentru acestea amestecam drojdia cu zaharul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Rulouri Caprese

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei masline
  • Pentru sosul Caprese:
  • 1 rosie mare
  • 100 ml bulion (de preferat preparat in casa)
  • 50 ml ulei masline
  • 250 gr mozzarella proaspata
  • sare
  • piper si bineinteles busuioc (10 frunzulite)

Mod de preparare

Rulourile Caprese sunt aperitive deosebite, delicioase si usoare, ce pot servite chiar si pentru vegetarieni.

Pentru acestea amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare.
Amestecam apoi adaugam restul de lapte si uleiul de masline. Framantam timp de 10 minute pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald.
Pentru sos punem toate ingredientele intr-un blender si le mixam bine. Intindem aluatul sub forma de dreptunghi si il acoperim cu un strat de sos lasand o margine libera de aproximativ 2 cm apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri de 2-3 cm inaltime pe care le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt. Din sosul caprese pastram 2 linguri si acoperim fiecare rulou cu cate o lingurita de sos. Coacem rulorile timp de 15 minute la 180 grade Celsius.


Aceste rulouri Caprese le putem servi atat calde cat si reci.
Sursa acestei retete este site-ul My Fancy Cake.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Supa de varza cu fasole
Bucataras.RO

Supa de varza cu fasole

Supa de varza cu fasole
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola