O reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Faina se cerne intr-un castron, se adaugă untul tăiat cuburi și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu frământați prea mult, își va pierde din frăgezime, trebuie doar să se incorporeze frumos ingredientele. Aluatul se ambalează într-o folie de plastic și se pune la rece, în frigider, pentru câteva ore. Eu l-am lăsat peste noapte la frigider, așa ca rezistă foarte bine dacă nu vreți să îl coaceți în aceeași zi.
Se pregătește o tavă ( 20 x 16 cm). Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat egal, gros de 2 cm sau în funcție de gustul fiecăruia. Se așază aluatul în tavă de copt, se aranjeaza frumos marginile și se înțeapă din loc în loc, cu ajutorul unei furculițe.
Separat, se curăță și se spală ceapa și roșiile cherry. Eu am avut niște ceapă și roșii de grădină, tare gustoase, în special roșiile. Ceapa se felieaza subțire, roșiile se taie în jumătăți, la fel și măslinele.
Se așază frumos peste aluatul rece, se rade incă puțina telemea si se garnisește cu câteva fire de rozmarin pentru un plus de aromă și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit, 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cât de rumenită o preferați.
Se scoate din cuptor, se lasă puțin la temperat și se presară mult parmezan ras.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii