Am facut vinete umplute. Le-am facut cu carne de pui pt ca mama mea are diabet, dar mai bune sunt cu carne de porc sau vita. Eu asa am papat la cumnata mea si erau bune tare. Nu am avut o reteta, am incercat sa redau ce am papat. Am facut mici greseli, dar data viitoare le voi remedia. Siguuur va fi o data viitoare!
Deci am luat vinetele, le-am taiat in doua si am scobit miezul pe care l-am taiat cuburi (munca de chinez batran, data viitoare bag la robot). Am lasat cam 1 cm de miez pe fiecare barcuta. La 4 vinete medii am tocat 4 cepe mari pe care le-am calit. Cand s-a inmuiat ceapa, am pus si miezul de vanata si apoi, dupa ce s-a inmuiat, am adaugat piept de pui tocat si am lasat pana s-a prajit toata umplutura. Am condimentat (fiecare cu ce ii place) si am umplut barcutele de vinete. (Aici am facut o greseala. Data viitoare voi baga la cuptor barcutele pt 10-15 min, ca sa se inmoaie putin miezul ramas.)
Deci, am umplut barcutele, am pus deasupra felii de rosii si apoi am ras cas deasupra (merge mai bine cascaval sau parmezan, dar mami nu are voie). Am copt in cuptorul preincalzit, cam 45 min. Sunt foaarte bune, dar miezul de dedesubt mi-ar fi placut maaai moale. Bune, buneeee!
Optional, cine doreste, poate adauga in umplutura rece si un ou, dar eu nu am pus pt ca mama are consumul limitat de oua!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii