Am facut vinete umplute. Le-am facut cu carne de pui pt ca mama mea are diabet, dar mai bune sunt cu carne de porc sau vita. Eu asa am papat la cumnata mea si erau bune tare. Nu am avut o reteta, am incercat sa redau ce am papat. Am facut mici greseli, dar data viitoare le voi remedia. Siguuur va fi o data viitoare!
Deci am luat vinetele, le-am taiat in doua si am scobit miezul pe care l-am taiat cuburi (munca de chinez batran, data viitoare bag la robot). Am lasat cam 1 cm de miez pe fiecare barcuta. La 4 vinete medii am tocat 4 cepe mari pe care le-am calit. Cand s-a inmuiat ceapa, am pus si miezul de vanata si apoi, dupa ce s-a inmuiat, am adaugat piept de pui tocat si am lasat pana s-a prajit toata umplutura. Am condimentat (fiecare cu ce ii place) si am umplut barcutele de vinete. (Aici am facut o greseala. Data viitoare voi baga la cuptor barcutele pt 10-15 min, ca sa se inmoaie putin miezul ramas.)
Deci, am umplut barcutele, am pus deasupra felii de rosii si apoi am ras cas deasupra (merge mai bine cascaval sau parmezan, dar mami nu are voie). Am copt in cuptorul preincalzit, cam 45 min. Sunt foaarte bune, dar miezul de dedesubt mi-ar fi placut maaai moale. Bune, buneeee!
Optional, cine doreste, poate adauga in umplutura rece si un ou, dar eu nu am pus pt ca mama are consumul limitat de oua!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii