Budinca cu sunca si smantana

Budinca cu sunca si smantana este un aperitiv cu carne delicios. Ouale se spala. sunca se taie cuburi. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • sunca presata - 350 g
  • margarina - 200 g
  • faina - 300 g
  • lapte - 1 l
  • oua - 3 bucati
  • smantana - 250 g
  • pesmet - 50 g
  • cascaval - 200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Budinca cu sunca si smantana este un aperitiv cu carne delicios. Ouale se spala. sunca se taie cuburi. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe si se raceste. intr-un vas se topeste margarina (150 g), apoi se adauga faina dizolvata in lapte, sare si piper. Compozitia se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Se raceste si se adauga ouale batute, sunca si cascavalul. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Deasupra se toarna smantana si se introduce la cuptor pentru cca 40 de minute. Se raceste putin, apoi se portioneaza.

Budinca cu sunca si smantana se serveste calda.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori