Budinca de clatite cu carne, branza si cascaval

Pornim cu prepararea aluatului pentru clatite. Se bat ouale cu sare si ulei, se pune faina, se omogenizeaza, se subtiaza cu bere si se coc clatitele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Budinca de clatite cu carne, branza si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 500 ml bere
  • sare
  • ulei
  • Umplutura:
  • 500 g carne tocata
  • 2 ceape mici
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml suc de rosii
  • 2 oua
  • 250 g pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cateva frunze de salata
  • 500 g cascaval
  • 5 rosii

Mod de preparare

Pornim cu prepararea aluatului pentru clatite. Se bat ouale cu sare si ulei, se pune faina, se omogenizeaza, se subtiaza cu bere si se coc clatitele. Se caleste ceapa, nitel morcov si ceva usturoi. Se pune carnea tocata. Se calesc impreuna, apoi se pune bulion si se lasa sa bolboceasca pana se duce tot sucul. Apoi se lasa la racit. Se unge si se tapeteaza o tava cu faina. Carnea racita se gusta de sare si piper, i se mai da un ou, ceva pesmet si niste verdeata. Pe fiecare foaie de clatita se pune o frunza de salata. Se ruleaza compozitia. Se pun clatitele in tava. Apoi am facut un aluat ca de clatite (ca mai devreme) + cascaval si smantana. Se toarna zeama dupa ce s-au mai pus si ceva felii de rosii.

Se mai rade cascaval si se da la cuptor.
Se orneaza cu verdeata si se taie felii. Reteta Budinca de clatite cu carne, branza si cascaval a fost propusa de BD pe forum culinar.ro

Alte retete cu clatite gasiti aici:

Clatite cu spanac si ricotta,

Clatite cu dovlecei,

Clatite cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide