Carnati de casa ca- n Oltenia

Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Intestine de porc
  • 400 g pulpa de porc
  • 200 g ficat de porc
  • 200 g slanina de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se lasa la zvantat. Slanina se taie in cuburi si se prajeste in ulei incins, pana devine crocanta, apoi se toaca marunt cu cutitul. Carnea se spala, se curata si se taie in bucatele, care se rumenesc in untura rezultata din prajirea slaninii. Apoi, se toaca la randul lor, cat mai marunt, cu cutitul la fel se procedeaza cu ficatul. Usturoiul, curatat, se piseaza, se adauga apa si un praf de sare, preparandu-se un mujdei subtire. Bucatile de carne, ficatul si jumarile se lasa sa se inmoaie timp de o ora in acest mujdei, apoi se scot si se amesteca bine cu sare, piper si cimbru, dupa care se umplu intestinele cu aceasta compozitie. Se apasa cu degetele sa se repartizeze uniform, apoi, cand s-au umplut bine, se leaga la capete si se dau Ia fum timp de cateva ore, apoi se lasa pe o franghie, sa se usuce.
Se servesc prajiti in ulei sau untura, cu garnitura de cartofi natur sau cu fasole batuta si muraturi.

Alte aperitive recomandate

Rulada ciuperci

Rulada de pui

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Sarmalute cu soia si ciuperci
1
Mancaruri de post

Sarmalute cu soia si ciuperci

Sarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se...

Sarmalute cu soia si ciuperci
Indian Punch
2
Punch-uri

Indian Punch

• curatati perele si ananasul• adaugati perele si ananasul palnia de alimentare a storcatorului multifunctional Vita...

Indian Punch
Salata de cartofi
3
Salate reci

Salata de cartofi

O altă variantă a salatei orientale, adaptată după gustul nostru și ce am găsit prin frigider/cămară. Este o reteta...

Salata de cartofi
Pizza cu baby spanac si galbiori murati
4
Preparate sarate

Pizza cu baby spanac si galbiori murati

Delicioasa si usor de preparat! Pofta buna!

Pizza cu baby spanac si galbiori murati
Salata de fructe Macedonia
5
Salate de fructe

Salata de fructe Macedonia

Pentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...

Salata de fructe Macedonia
Parteneri
Clatite cu dulceata, banana si miere
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata, banana si miere

Puteti folosii orice tip de dulceata doriti sau finetti Clatite cu dragoste pregatite ❤

Clatite cu dulceata, banana si miere
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni