Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se
Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se lasa la zvantat. Slanina se taie in cuburi si se prajeste in ulei incins, pana devine crocanta, apoi se toaca marunt cu cutitul. Carnea se spala, se curata si se taie in bucatele, care se rumenesc in untura rezultata din prajirea slaninii. Apoi, se toaca la randul lor, cat mai marunt, cu cutitul la fel se procedeaza cu ficatul. Usturoiul, curatat, se piseaza, se adauga apa si un praf de sare, preparandu-se un mujdei subtire. Bucatile de carne, ficatul si jumarile se lasa sa se inmoaie timp de o ora in acest mujdei, apoi se scot si se amesteca bine cu sare, piper si cimbru, dupa care se umplu intestinele cu aceasta compozitie. Se apasa cu degetele sa se repartizeze uniform, apoi, cand s-au umplut bine, se leaga la capete si se dau Ia fum timp de cateva ore, apoi se lasa pe o franghie, sa se usuce.
Se servesc prajiti in ulei sau untura, cu garnitura de cartofi natur sau cu fasole batuta si muraturi.
Alte aperitive recomandate
Rulada ciuperci
Rulada de pui
Ciuperci umplute
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasica• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocado Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...
Desert placinta cu mereOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii