Carnati de casa ca- n Oltenia

Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Intestine de porc
  • 400 g pulpa de porc
  • 200 g ficat de porc
  • 200 g slanina de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se bine, apoi se spala si se lasa la zvantat. Slanina se taie in cuburi si se prajeste in ulei incins, pana devine crocanta, apoi se toaca marunt cu cutitul. Carnea se spala, se curata si se taie in bucatele, care se rumenesc in untura rezultata din prajirea slaninii. Apoi, se toaca la randul lor, cat mai marunt, cu cutitul la fel se procedeaza cu ficatul. Usturoiul, curatat, se piseaza, se adauga apa si un praf de sare, preparandu-se un mujdei subtire. Bucatile de carne, ficatul si jumarile se lasa sa se inmoaie timp de o ora in acest mujdei, apoi se scot si se amesteca bine cu sare, piper si cimbru, dupa care se umplu intestinele cu aceasta compozitie. Se apasa cu degetele sa se repartizeze uniform, apoi, cand s-au umplut bine, se leaga la capete si se dau Ia fum timp de cateva ore, apoi se lasa pe o franghie, sa se usuce.
Se servesc prajiti in ulei sau untura, cu garnitura de cartofi natur sau cu fasole batuta si muraturi.

Alte aperitive recomandate

Rulada ciuperci

Rulada de pui

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise