Castraveti umpluti cu ansoa

Se spala castravetele, se indeparteaza capetele cu un cutit, dupa care se taie in 4 bucati, fara a se curata de coaja, si se scobesc. Fileurile de ans

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 80 g cascaval\ 2-3 frunze de telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • zeama de la % lamaie

Mod de preparare

Se spala castravetele, se indeparteaza capetele cu un cutit, dupa care se taie in 4 bucati, fara a se curata de coaja, si se scobesc. Fileurile de ansoa se scurg bine. Se scot samburii maslinelor, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se prepara maioneza din galbenus si usturoiul pisat, turnand uleiul putin cate putin si amestecand continuu cu o lingura de lemn. Frunzele de telina se spala si se toaca fin, amestecand du-se apoi cu fileurile de ansoa si maslinele, de asemenea maruntite. Se incorporeaza maioneza si cascavalul dat pe razatoare, dupa care se pipereaza dupa gust. Se adauga sare doar daca este necesar. Se spala bucatile de castravete, se sterg in interior cu o hartie absorbanta, se umplu cu compozitia preparata anterior, dupa care se lasa la frigider cel putin doua ore.


Se servesc reci, asezate pe un platou tapetat cu frunze de salata verde, asezonate cu ulei de masline si zeama de lamaie. Alte retete Salata orientala Salata de telina Salata de cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori