Acest chec cu piept de pui este un aperitiv perfect cand vrem sa facem o mancare consistenta, dar simpla. Pieptul de pui, fiert, l-am taiat bucatele mititele.
Acest chec cu piept de pui este un aperitiv perfect cand vrem sa facem o mancare consistenta, dar simpla. Pieptul de pui, fiert, l-am taiat bucatele mititele, mergea si mai mic, dar... graba...
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga pieptul de pui si se amesteca pentru a se patrunde putin pe toate partile, iar ceapa sa devina aurie. Morcovul, dat pe razatoarea cu ochiuri mici se arunca peste amestecul de carne si ceapa si se lasa la foc mic vreo 8-10 minute.
Intre timp, ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu untul pana se incorporeaza bine si devine ca o crema. Apoi se adauga faina, treptat, amestecand bine pentru omogenizare. Se incorporeaza spuma de albusuri. La urma se adauga si amestecul din carne si se toarna totul intr-o tava de chec, unsa bine de tot cu margarina/unt.
Se lasa la foc potrivit 45-50 minute.
Checul cu piept de pui se consuma rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii