Chiftelele umplute cu cascaval sunt delicioase, o varianta minunata a clasicei retete de chiftele. Pot fi servite ca si aperitiv sau fel principal de mancare.
Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare, peste care se adauga oul. Cartoful si morcovul se curata, se dau pe razatoarea mare si se adauga peste carne. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca foarte marunt si se adauga si ele in castron. Se adauga un praf sanatos de sare si unul de piper. Nu va zgarciti la sare, pentru ca trebuie sa compensati putin gustul relativ dulce al morcovului.
Compozitia se amesteca foarte bine.
Cascavalul se taie cubulete cu latura de 7-8 milimetri. Nu le taiati prea mari, pentru ca daca veti avea prea mult cascaval, chiftelele se vor desface si cascavalul se va topi.
Se formeaza chiftelele ca niste bile de marimea unei nuci mari, avand in mijlocul bilei cate un cubulet de cascaval. Chiftelele trebuie sa fie stranse bine, altfel cascavalul se va scurge si chiftelele se vor desface. Folositi un castronel cu apa rece in care va umeziti mana atunci cand formati si strangeti chiftelele.
Chiftelele se pot praji in tigaie in ulei incins, daca se tavalesc putin prin faina in prealabil.
Eu am preferat insa sa le dau la cuptor. Se pune hartie de copt pe o tava si se aseaza chiftelele pe ea. Astfel, chiar daca dureaza mai mult la cuptor pana se fac, grasimea in exces din chiftele se elimina, si nu folositi deloc prajeala. Deci, veti manca mai sanatos La cuptor chiftelele vor fi avea o crusta mai crocanta, datorita eliminarii grasimii din carne.
Chiftelele umplute cu cascaval se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40-45 de minute. Cand sunt rumenite bine, sunt gata. Se scot, se lasa la racit, apoi se pot servi.
Fiindu-ne pofta si de ceva legume preparate rapid, le-am servit alaturi de legume mexicane calite la tigaie in 3 linguri de ulei de masline si o feliuta de unt, la care am adaugat 4 rosii cherry taiate in jumatate, sare, piper si cateva frunzulite de cimbru proaspat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Chiftelele umplute cu cascaval se pot servi reci, pe platouri, alaturi de alte aperitive.
Se pot servi calde, cu garnitura de cartofi, piure, legume, orez, fasole, etc
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii