Chiftelute din creier

Se curata creierul si se spala, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Dupa ce se inmoaie suficient, se scoate, se scurge si se zdrobeste cu furcu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g creier de porc sau de vita
  • 100 g cascaval
  • o ceapa
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de pesmet
  • 6 linguri de ulei
  • o jumatate de franzela
  • o cana de lapte
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • ienibahar

Mod de preparare

Se curata creierul si se spala, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Dupa ce se inmoaie suficient, se scoate, se scurge si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca bine cu ceapa, tocata marunt si calita in putin ulei, cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, cu un ou, cu cascavalul ras, cu verdeata tocata marunt, cu sare, piper si ienibahar. Se formeaza chiftelutele, care se dau, pe rand, prin faina, ou batut si pesmet, apoi se rumenesc in ulei incins.
Se servesc cu salata de rosii.

Alte aperitive retete recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Rulada de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori