Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si oua

Pentru că la începutul acestei toamne am pregătit niște roșii deshidratate, în ulei, le-am testat gustul în niște coșulețe aperitiv din aluat foietaj. Pot fi consumate ca și mic dejun, alături de un iaurt bun, sau pot constitui baza unor aperitive, atunci când se anunță musafiri.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si oua

Ingrediente

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 ouă
  • 2 cârnați semiafumați
  • 4 bucăți de gogoșari în oțet
  • 4 bucăți roșii deshidratate
  •  brânză de vaci
  • mozzarella

Mod de preparare

Lăsăm foaia de aluat să se decongeleze la temperatura camerei, apoi o porționăm în patru părți egale.

În patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa încât să-i dăm forma cât de cât rotundă, dar lăsăm și niște colțuri la vedere să pară mai interesante.

Înțepăm cu o furculiță aluatul de la baza formelor și așezăm câte o lingură de brânză în interior.

Peste brânză așezăm rondele de cârnați, prăjiți în prealabil, apoi cuburi de gogoșari și bucăți de roșii deshidratate și spargem câte un ou la mijloc.

 Așezăm formele de minitarte într-o tavă, pentru a nu avea surprize pe timpul coacerii și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade C, sau până când foietajul este bine rumenit și ouăle preparate.

Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm și puțină mozzarella pe deasupra, pentru a se gratina frumos coșulețele.

Le servim calde, alături de un iaurt bun, cafea sau ceai.

Sunt foarte bune și de efect, iar gogoșarii și roșiile deshidratate au mers de minune în această combinație, cu gustul lor ușor acrișor.

Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea de coșulețe din foietaj cu ouă și cârnați!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide