Creier in aluat

Se amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor. Aluatul trebuie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier
  • 2 oua
  • 3 linguri cu faina
  • 25 gr unt
  • 1 pahar lapte
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor. Aluatul trebuie sa fie dens ca o crema. Creierul se taie in bucatele, care se introduc in aluat. Cu o lingurita, din compozitia obtinuta, se pun gramajoare in ulei fierbinte si se prajesc.


Se serveste cu sos de rosii.

Alte aperitive:

Rulada cu ciuperci Salata de icre negre Chiftelute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc