Ficat in aspic

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ficat
  • 1 fir de cuisoare
  • 4 boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 200 g aspic

Mod de preparare

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte.

Se pune la fiert intr-o cratita apa cu un fir de cuisoare, piperul, frunza de dafin si sare. Cind apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca daca este gata apasand cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese singe sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert.

Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa.

Dupa ce s-a racit, se taie in felii de grosimea degetului. Se asaza frumos pe farfurie, iar deasupra se toarna aspicul.

Operatia aceasta se face la rece si pe masa unde se va lasa aspicul sa se raceasca.

Farfuria nu mai trebuie miscata, caci altfel se misca ficatul si se strica ordinea facuta la inceput.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Mazare la cuptor

Tocana de ciuperci de padure

Paine cu cascaval si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Crema de mazare cu hribi
3
Supe de legume

Crema de mazare cu hribi

In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele...

Crema de mazare cu hribi
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Supa crema de cartofi dulci si morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de cartofi dulci si morcovi

Supa crema de cartofi dulci si morcovi este o reteta de supa densa si aromata, deloc dulce :). Este o reteta de supa crema...

Supa crema de cartofi dulci si morcovi
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia