Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu mirodeniile macinate, se sareaza s
Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu mirodeniile macinate, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga usturoi pisat amestecat cu apa. Se folosesc intestine groase de oaie, care se spala in mai multe ape, se rad cu lama cutitului, se sareaza si se tin asa o zi, dupa care se spala din nou si se umplu cu amestecul pregatit inainte. Cand intestinele sunt umplute, se leaga cele doua capete cu ata groasa si rezistenta, se asaza unele langa altele cu greutati peste ele si se lasa asa cinci zile. Se scot de sub greutati si se lasa la fum zece zile, dupa care se pun iar sub teasc. De data aceasta se folosesc greutati mai mari, pentru ca ghiudemul sa capete o forma lata. Se pot bate cu vergeaua de lemn ca sa se lateasca bine. Se pun din nou la fum pentru o zi, dupa care se usuca o saptamana in curent de aer. De preferinta, uscarea se face in poduri bine aerisite sau in camari uscate si ferite de praf.
Ghiudemul este un produs picant, care se serveste ca si aperitiv.
Alte aperitive:
Castraveti bulgaresti
Ardei copti
Musaca de vinete
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaSursa de inspiratie www.simonacallas.com
Desert paleuri cu ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii