Ghiudem

Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu mirodeniile macinate, se sareaza s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg carne de oaie
  • 2 kg carne de porc
  • 2 kg carne de vaca
  • usturoi
  • cimbru
  • ienibahar
  • scortisoara pisata
  • sare
  • piper macinat
  • chimen macinat
  • intestine de oaie

Mod de preparare

Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu mirodeniile macinate, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga usturoi pisat amestecat cu apa. Se folosesc intestine groase de oaie, care se spala in mai multe ape, se rad cu lama cutitului, se sareaza si se tin asa o zi, dupa care se spala din nou si se umplu cu amestecul pregatit inainte. Cand intestinele sunt umplute, se leaga cele doua capete cu ata groasa si rezistenta, se asaza unele langa altele cu greutati peste ele si se lasa asa cinci zile. Se scot de sub greutati si se lasa la fum zece zile, dupa care se pun iar sub teasc. De data aceasta se folosesc greutati mai mari, pentru ca ghiudemul sa capete o forma lata. Se pot bate cu vergeaua de lemn ca sa se lateasca bine. Se pun din nou la fum pentru o zi, dupa care se usuca o saptamana in curent de aer. De preferinta, uscarea se face in poduri bine aerisite sau in camari uscate si ferite de praf.

Ghiudemul este un produs picant, care se serveste ca si aperitiv.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Ardei copti

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci