Ghiudem

Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu mirodeniile macinate, se sareaza s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg carne de oaie
  • 2 kg carne de porc
  • 2 kg carne de vaca
  • usturoi
  • cimbru
  • ienibahar
  • scortisoara pisata
  • sare
  • piper macinat
  • chimen macinat
  • intestine de oaie

Mod de preparare

Carnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu mirodeniile macinate, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga usturoi pisat amestecat cu apa. Se folosesc intestine groase de oaie, care se spala in mai multe ape, se rad cu lama cutitului, se sareaza si se tin asa o zi, dupa care se spala din nou si se umplu cu amestecul pregatit inainte. Cand intestinele sunt umplute, se leaga cele doua capete cu ata groasa si rezistenta, se asaza unele langa altele cu greutati peste ele si se lasa asa cinci zile. Se scot de sub greutati si se lasa la fum zece zile, dupa care se pun iar sub teasc. De data aceasta se folosesc greutati mai mari, pentru ca ghiudemul sa capete o forma lata. Se pot bate cu vergeaua de lemn ca sa se lateasca bine. Se pun din nou la fum pentru o zi, dupa care se usuca o saptamana in curent de aer. De preferinta, uscarea se face in poduri bine aerisite sau in camari uscate si ferite de praf.

Ghiudemul este un produs picant, care se serveste ca si aperitiv.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Ardei copti

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciulama cu ciuperci reinventata
Bucataras.RO

Ciulama cu ciuperci reinventata

Astazi Ciulamaua Rulz !! :))

Ciulama cu ciuperci reinventata
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa