ALUATUL Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la fr
ALUATUL
Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la frigider cel putin 15 minute.
UMPLUTURA
1. Intr-o lingura de unt se incinge ceapa, se adauga ficatul si se prajeste citeva minute. Se stinge cu 125 ml frisca lichida si se mai lasa pe foc pana cand scade sosul. Se lasa sa se raceasca si se paseaza ( in mixer sau cu mana). Se potriveste de sare si maghiran.
2. Pieptul de pui se taie cubulete, se amesteca cu restul de frisca lichida si se pune pentru 10 minute impreuna cu cutitul mixerului la congelator.
Cand este foarte rece se baga la mixer pana se face o pasta. Se potriveste de sare.
Ambele umpluturi se imbogatesc cu boabele de piper verde.
Intr-o tava de chec unsa cu unt si presarata cu faina se aseaza foaia de aluat (care trebuie sa fie mai mare decit forma, pentru a putea acoperi pasteta), se pune un strat de carne tocata de pui, un strat de pate de ficat, incheind cu un strat de carne de pui. Se acopera pasteta cu aluat, se indeasa bine si se da la cuptor, cat mai jos, la 180 gr. C pentru 45 minute.
Pofta buna!
Reteta Pasteta cu ficat si carne de pui a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro
Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:
Rulouri cu ficat,
Tarta cu ficat,
Arici din pateu de ficat de pui
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCe este matcha? O pudra fină obținută prin măcinarea frunzelor de ceai verde. Doar atât o să spuneți? Ei...
Desert tarta cu matcha si lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii