ALUATUL Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la fr
ALUATUL
Se cerne faina cu sarea, se "freaca" impreuna cu bucatelele de unt rece si apoi se incorporeaza si brinza. Se lucreaza repede si se lasa la frigider cel putin 15 minute.
UMPLUTURA
1. Intr-o lingura de unt se incinge ceapa, se adauga ficatul si se prajeste citeva minute. Se stinge cu 125 ml frisca lichida si se mai lasa pe foc pana cand scade sosul. Se lasa sa se raceasca si se paseaza ( in mixer sau cu mana). Se potriveste de sare si maghiran.
2. Pieptul de pui se taie cubulete, se amesteca cu restul de frisca lichida si se pune pentru 10 minute impreuna cu cutitul mixerului la congelator.
Cand este foarte rece se baga la mixer pana se face o pasta. Se potriveste de sare.
Ambele umpluturi se imbogatesc cu boabele de piper verde.
Intr-o tava de chec unsa cu unt si presarata cu faina se aseaza foaia de aluat (care trebuie sa fie mai mare decit forma, pentru a putea acoperi pasteta), se pune un strat de carne tocata de pui, un strat de pate de ficat, incheind cu un strat de carne de pui. Se acopera pasteta cu aluat, se indeasa bine si se da la cuptor, cat mai jos, la 180 gr. C pentru 45 minute.
Pofta buna!
Reteta Pasteta cu ficat si carne de pui a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro
Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:
Rulouri cu ficat,
Tarta cu ficat,
Arici din pateu de ficat de pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcReteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot...
Desert prajitura cu mereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii