Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se lasa in apa sa se raceasc
Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se lasa in apa sa se raceasca. Se trece ficatul prin sita de doua ori, impreuna cu galbenusurile rascoapte, se freaca bine cu lingura, se adauga 50 gr unt, pana devine o pasta cremoasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se aranjeaza pe o farfurie, se presara cu albus de ou taiat in bucatele mici, iar imprejur se pun jumatati de masline. Se poate pune pateul si in aspic.
Se serveste cu paine prajita.
Alte retete:
Arici din pateu de ficat de pui
Ciuperci umplute
Ciuperci cu maioneza si usturoi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii