Piftie de curcan cu gelatina

Piftie de curcan cu gelatina este o reteta de aperitiv cu carne in aspic aspectuos, dar si foarte delicios. Este un aperitiv ce se preteaza la o masa festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Piftie de curcan cu gelatina

Ingrediente

  • 2 bucati aripi de curcan
  • 3 gaturi de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de telina mica
  • 3 morcovi
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 4-5 catei de usturoi (dupa gust)
  • 2 plicuri praf de gelatina (20 g)
  • sare

Mod de preparare

Piftia este un preparat cunoscut din bucataria romaneasca pentru gustul sau puternic de usturoi, mirosul de carne fiarta si aspectul de gelatina. Fie ca este gatita pentru o masa festiva sau nu, fiecare gospodina trebuie sa stie sa prepara piftie de curcan cu sau fara gelatina.

Se spala in mai multe ape aripile si gaturile de curcan, apoi le punem la fiert, intr-o oala cu doi litri de apa. Este important sa pastrati o cantitate exacta de apa, nu se procedeaza ca la supa unde punem foarte multa apa.
Dupa ce bucatile incep sa fiarba, luati spuma cu ajutorul unei spumiere pentru ca este foarte important ca piftia sa aiba o zeama cat mai clara.
Adaugati in oala legumele, piperul, foile de dafin si o lingurita de sare.
Dupa ce legumele au fiert le scoateti din oala. La fel se procedeaza si cu carnea dupa ce a fiert si s-a desfacut de pe os.
Luati oala de pe foc. Pisati si adaugati usturoiul in zeama in care au fiert aripile si gaturile de curcan.
Dupa ce degustati sa vedeti daca zeama este indeajuns de sarata, o strecurati.
Taiati carnea in bucatele.
Inainte de a finaliza piftia, taiati morcovul pentru a decora.
Gelatina o pregatiti astfel: Luati un polonic de zeama, il puneti intr-un castron, amestecati cu praful de gelatina dupa care puneti inapoi in oala.
Puneti in fiecare bol cateva bucatele de morcov, carne si zeama peste.
Dupa ce ati terminat de pus in boluri, le dati la frigider pentru circa sase ore sa se inchege inainte de a o savura.

Incearca si o alta reteta de piftie de curcan.


Serveste piftia de curcan in gelatina rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise