a) Aluatul : 1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri. 2. Adaugam cate o lingura de apa, t
a) Aluatul :
1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri.
2. Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.
3. Impachetam in folie de plastic si dam la frigider vreo jumatate de ora-o ora.
3. Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 4 parti egale, pe care le intindem frumos sub forma rotunda.
5. Punem un bol/vas deasupra si decupam in jurul lui cu un cutit, indepartam surplusul.
b) Umplutura:
1. Taiem cartofii cubulete, ceapa foarte fin si carnea bucati mici.
2. Aruncam cartofii in apa clocotita si ii fierbem rapid vreo 4-5 minute, ii trecem prin jet de apa rece si ii lasam la scurs si racit.
c) Pregatirea placintei:
1. Asezam umplutura in ordinea urmatoare: ceapa, carnea, cartofii, sare si piper, patrunjel.
2. Ungem marginea aluatului cu ou batut si pliem in 2, apasand cu degetele pe margine sa cream un sigiliu.
3. Ridicam putin marginile, sa ne asiguram ca nu va curge nimic, ne incercam talentul sa facem un model , apoi crestam pe mijloc sa poata respira, aplatizam usor sa arate frumos, ungem cu ou si dam la cuptor pt 25-30 min la 180 grade.
Reteta propusa de Anna-Foster.
Sunt foarte bune si calde si reci, oricum pot fi reincalzite; merg si de pranz si de o gustare.
Alte retete culinare recomandate
Muschi de porc la cuptor
Chiftele
Placinta de dovleac
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePizza asta este cea mai gustoasa pizza facuta acasa. Incercati si voi! Reteta romaneasca.
Pizza cu carne tocata si oreganoPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii