Placintele cu carne de miel

Placintelele cu carne de miel sunt un aperitiv cald sau o cina satioasa si usor digerabila.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat pentru foietaj
  • 500 gr carne de miel
  • Pentru marinata:
  • usturoi
  • ceapa
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • vin rosu
  • sare
  • piper
  • 20 gr unt
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se face un amestec de vin rosu, ceapa tocata, usturoi, cimbru, dafin. in aceasta marinata se pun bucatile de miel si se lasa 4 ore la frigider.

Se scoate carnea, se sterge, se taie in bucati de 3-4 cm, apoi se prajesc in unt pe toate partile.

Se intinde o foaie din aluat, se taie patrate si se pune pe fiecare cate o bucata de carne de miel. Se lipesc pe margini cu un pic de apa, se ung deasupra cu galbenus batut si se coc 10 minute la cuptor.


Placintelele se servesc calde, ca atare sau alaturi de un piure fin de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori