Placintele cu carne de miel

Placintelele cu carne de miel sunt un aperitiv cald sau o cina satioasa si usor digerabila.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat pentru foietaj
  • 500 gr carne de miel
  • Pentru marinata:
  • usturoi
  • ceapa
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • vin rosu
  • sare
  • piper
  • 20 gr unt
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se face un amestec de vin rosu, ceapa tocata, usturoi, cimbru, dafin. in aceasta marinata se pun bucatile de miel si se lasa 4 ore la frigider.

Se scoate carnea, se sterge, se taie in bucati de 3-4 cm, apoi se prajesc in unt pe toate partile.

Se intinde o foaie din aluat, se taie patrate si se pune pe fiecare cate o bucata de carne de miel. Se lipesc pe margini cu un pic de apa, se ung deasupra cu galbenus batut si se coc 10 minute la cuptor.


Placintelele se servesc calde, ca atare sau alaturi de un piure fin de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc