Placintele cu pui

Placintelele cu pui, cremoase in interior si aromate, servite alaturi de o salata, pot fi o alternativa delicioasa pentru un pranz consistent.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita si jumatate de sare
  • 180 ml apa
  • un cub de drojdie de 25 gr
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • un piept pui
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ardei kapia
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri alune
  • 2 linguri sos de rosii
  • sare, piper
  • busuioc, oregano proaspete sau uscate, dupa gust
  • 200 gr crema de branza
  • un ou batut pentru uns si seminte de susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Pentru inceput pregateste aluatul, e foarte usor! Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si apa. Framanta aluatul pana devine elastic si lasa-l apoi sa creasca, acoperit cu un prosop, cam jumatate de ora, pana pregatesti umplutura.



Toaca ceapa si usturoiul marunt, ardeiul gras cubulete si pieptul de pui cuburi mici sau da-l prin masina de tocat carne. Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l la incins, apoi adauga ceapa si usturoiul si lasa-le la inmuiat. Pune carnea si amesteca pana se evapora apa lasata si puiul este gatit. Adauga ardeiul rosu si mai lasa sa se inabuseasca putin. Pune sucul de rosii, apoi alunele si la final crema de branza si amesteca bine. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano apoi lasa compozitia sa se raceasca.



Presara putina faina pe masa si rastoarna aluatul, apoi intinde-l cu un sucitor pana obtii o foaie de 0.5 cm grosime. Taie-l apoi in patrate de 10 cm.



Pune o lingura de umplutura in fiecare patrat si pliaza aluatul deasupra, obtinand un triunghi. Preseaza bine marginile cu o furculita si muta placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le cu oul batut si presara deasupra semintele de susan.



Coace placintelele la 180 de grade cam 30-40 de minute, pana se rumenesc deasupra. Sunt delicioase atat reci, cat si calde!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Bucataras.RO

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos