Placintele cu pui si ceapa

Tartelete cu pui si ceapa sunt ideala pentru orice masa festiva. Gasiti acest aperitiv pe culinar.ro, alaturi de alte retete de aperitive.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr aluat foietaj
  • 400 gr piept de pui
  • 4 cepe rosii
  • 5-6 fire cimbru
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Placintele cu pui si ceapa se prepara asa: se curata pieptul de pui de tendoane si se spala bine. Se taie apoi in feliute si se prajeste in uleiul incins intr-o tigaie. Se scot feliutele pe servetele si se pastreaza la cald. Se curata cepele si se taie in 2 lungime. Se pune aluatul de foietaj intr-o tava stropita cu apa si se taie in 8 dreptunghiuri. Se pune pe fiecare dreptunghi de aluat cateva felii de piept de pui, se presara cu cimbru tocat marunt, amestecat cu oregano si se pune deasupra o jumatate de ceapa. Se presara cu sare si piper si se pune tava in cuptorul incins. Se coace la foc mediu, cca 40 de minute.


Se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Chiftele

Placinta cu carne

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori