Nu stiu daca am inventat sau nu apa rece, stiu, insa, ca rezultatul este delicios si-ar multumi si un resto de 5 *****. S-aveti pofta!
1. pune intr-un castronel drojdia impreuna cu 50 ml amestec apa, lapte cald si cu zaharul si amesteca bine, apoi adauga 50 g faina si lasa maiaua la dospit la cald, vreme de 15 min
2. cerne intr-un lighenas faina, adauga untura sau uleiul de masline, iaurtul, semintele de chimen si amesteca bine
3. pune maiaua in lighenas, adauga restul de apa cu lapte incalzit, in care ai dizolvat si sarea si framanta bine 2 minute. Muta aluatul pe blatul de lucru infainat si framanta 10 minute. Lasa aluatul la dospit 30 min, la cald, acoperit cu un servet d) taie aluatul in doua si, din una din bucati, intinde o foaie subtire, apoi taie-o cu forma de taiat. Resturile care raman aduna-le intr-o bila de aluat pe care o framanti bine si o lasi la dospit in continuare
4. caleste ceapa bine-bine, adauga morcovul si telina rase impreuna cu condimentele, caleste-le inca 5 minute, adauga carnea tocata si caleste-o, apoi adauga vinul si usturoiul pisat si lasa sa fiarba pana se evapora tot
5. stinge focul si, cand amestecul s-a racit, adauga smantana, cascavalul ras, piperul, patrunjelul si mararul tocate fin si omogenizeaza
6. umple fiecarea rondea de aluat cu o lingurita cu varf de compozitie si preseaza bine marginile ca sa se lipeasca. Aseaza-le pe foaia de copt, unge-le cu un galbenus amestecat cu o lingura-doua cu lapte si da-le la cuptor la 200 grade C vreme de 15 min. Asaza tava la jumatatea cuptorului.
Repeta operatia cu cealalta jumatate de aluat si, din cele doua bile ramase, fa doua calzone.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii