Nu stiu daca am inventat sau nu apa rece, stiu, insa, ca rezultatul este delicios si-ar multumi si un resto de 5 *****. S-aveti pofta!
1. pune intr-un castronel drojdia impreuna cu 50 ml amestec apa, lapte cald si cu zaharul si amesteca bine, apoi adauga 50 g faina si lasa maiaua la dospit la cald, vreme de 15 min
2. cerne intr-un lighenas faina, adauga untura sau uleiul de masline, iaurtul, semintele de chimen si amesteca bine
3. pune maiaua in lighenas, adauga restul de apa cu lapte incalzit, in care ai dizolvat si sarea si framanta bine 2 minute. Muta aluatul pe blatul de lucru infainat si framanta 10 minute. Lasa aluatul la dospit 30 min, la cald, acoperit cu un servet d) taie aluatul in doua si, din una din bucati, intinde o foaie subtire, apoi taie-o cu forma de taiat. Resturile care raman aduna-le intr-o bila de aluat pe care o framanti bine si o lasi la dospit in continuare
4. caleste ceapa bine-bine, adauga morcovul si telina rase impreuna cu condimentele, caleste-le inca 5 minute, adauga carnea tocata si caleste-o, apoi adauga vinul si usturoiul pisat si lasa sa fiarba pana se evapora tot
5. stinge focul si, cand amestecul s-a racit, adauga smantana, cascavalul ras, piperul, patrunjelul si mararul tocate fin si omogenizeaza
6. umple fiecarea rondea de aluat cu o lingurita cu varf de compozitie si preseaza bine marginile ca sa se lipeasca. Aseaza-le pe foaia de copt, unge-le cu un galbenus amestecat cu o lingura-doua cu lapte si da-le la cuptor la 200 grade C vreme de 15 min. Asaza tava la jumatatea cuptorului.
Repeta operatia cu cealalta jumatate de aluat si, din cele doua bile ramase, fa doua calzone.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii