Rulada de curcan cu prune si cascaval

Se taie pieptul de curcan in felii si se presara sare si ghimbir. Peste carne se intinde o felie de cascaval afumat, o felie de mezel, iar in mijloc s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata piept de curcan
  • cateva felii cascaval afumat
  • 5
  • 6 prune uscate
  • mezel
  • iaurt
  • smantana
  • margarina
  • ghimbir dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se taie pieptul de curcan in felii si se presara sare si ghimbir. Peste carne se intinde o felie de cascaval afumat, o felie de mezel, iar in mijloc se aseaza cateva bucati de prune uscate. (Daca este posibil se folosesc fructele cu samburi si, daca sunt foarte uscate, se pot pune la inmuiat pentru 1-2 ore inainte de utilizare).

In modul prezentat mai sus, se ruleaza carnea usor. (Daca este necesar, pentru a nu iesi umplutura afara, se pot folosi ata sau scobitori). Se unge o tava cu margarina si se aseaza bucatile de carne in ea.

Se toarna un iaurt simplu (eventual un iaurt si o jumatate de amestec de smantana), astfel incat lichidul sa acopere rulada. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor pana cand carnea este usor patrunsa. Apoi se indeparteaza folia si rulada se lasa in continuare la prajit pana la ingrosarea, dupa gust, a sosului.
Alte retete recomandate:

Zacusca de ciuperci

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta