Rulada de pui cu ciuperci si cascaval

Este un aperitiv gustos si satios, perfect pentru masa de Craciun

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Rulada de pui cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (piept de pui)
  • 500 g ciuperci
  • 100 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • pesmet

Mod de preparare

Am tocat ceapa marunt si am calit-o intr-o tigaie cu doua linguri de ulei. Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat ciupercile spalate si tocate marunt si am lasat pe foc, amestecand pana a scazut toata apa, lasata de ciuperci. Am condimentat cu sare si piper si dupa ce am inchis focul am adaugat jumatate din legatura de patrunjel, tocata marunt.

Separat, intr-un vas am amestecat bine carnea tocata de pui cu usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat( jumatate de legatura). Am condimentat compozitia cu sare, piper si cimbru uscat si am asezat-o intre doua folii alimentare. Cu autorul sucitorului am intins carnea in forma unui dreptunghi. Am indepartat folia de deasupra si pe foaia de carne am intins compozitia de ciuperci. Apoi am presarat deasupra cascaval ras, lasand marginile libere si am rulat strans cu ajutorul foliei, impingand capetele ruladei in interior. Am infasurat rulada in folie alimentara si am rulat-o pe masa, ca sa se lipeasca imbinarile.

Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu putin pesmet. Apoi am scos rulada din folia alimentara si am impins-o cu grija, sa nu se desfaca in tava. Am uns rulada cu ulei, pe toata suprafata si am pus tavile in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 50 de minute.

Dupa ce s-a rumenit, scoatem rulada din tava si lasam sa se raceasca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu piersici si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu piersici si migdale

O prajitura buna care merge perfect langa o cafea!

Prajitura cu piersici si migdale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!