Rulada de pui cu ciuperci si cascaval

Este un aperitiv gustos si satios, perfect pentru masa de Craciun

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Rulada de pui cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (piept de pui)
  • 500 g ciuperci
  • 100 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • pesmet

Mod de preparare

Am tocat ceapa marunt si am calit-o intr-o tigaie cu doua linguri de ulei. Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat ciupercile spalate si tocate marunt si am lasat pe foc, amestecand pana a scazut toata apa, lasata de ciuperci. Am condimentat cu sare si piper si dupa ce am inchis focul am adaugat jumatate din legatura de patrunjel, tocata marunt.

Separat, intr-un vas am amestecat bine carnea tocata de pui cu usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat( jumatate de legatura). Am condimentat compozitia cu sare, piper si cimbru uscat si am asezat-o intre doua folii alimentare. Cu autorul sucitorului am intins carnea in forma unui dreptunghi. Am indepartat folia de deasupra si pe foaia de carne am intins compozitia de ciuperci. Apoi am presarat deasupra cascaval ras, lasand marginile libere si am rulat strans cu ajutorul foliei, impingand capetele ruladei in interior. Am infasurat rulada in folie alimentara si am rulat-o pe masa, ca sa se lipeasca imbinarile.

Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu putin pesmet. Apoi am scos rulada din folia alimentara si am impins-o cu grija, sa nu se desfaca in tava. Am uns rulada cu ulei, pe toata suprafata si am pus tavile in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 50 de minute.

Dupa ce s-a rumenit, scoatem rulada din tava si lasam sa se raceasca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide