Rulada de pui umpluta cu spanac

Pentru concurs retete de primavara! O rulada plina e culoare, cu verdeturi de primavara, pentru cei dragi dar si pentru o masa festiva!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Rulada de pui umpluta cu spanac

Ingrediente

  • 3 foi de placinta
  • 75 g orez cu bob rotund
  • 200 g frunze de spanac verde
  • o ceapa rosie
  • 3 ardei rosii
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • condimente
  • sare
  • ulei de Ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • un albus ou
  • seminte de Susan
  • un piept mare de pui (dezosat)

Mod de preparare

1. Se taie pieptul spalat si zvantat, cat mai subtire posibil, intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele, se sareaza si condimenteaza.

2. Se fierbe orezul in apa cu sare, se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare, se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt,intr-o picatura de ulei de masline. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica,ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste. Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic, apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.

3. Se aseaza bucata de piept deasupra foilor de placinta apoi se uniformizeaza primul strat de orez, deasupra lui se vine cu al doilea strat de spanac calit, iar la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit, se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta. Intr-o tavita de chec (mai inalta) se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec apoi se aseaza cu grija rulada. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 30 de minute.

Se scoate tavita si se indeparteaza folia de aluminiu, se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan.

Se mai da 5 minute la cuptor,pana se rumeneste. Se serveste calda ,portionata in felii potrivit de groase.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide