Rulada din carne de vita cu ou este un aperitiv delicios. Carnea se spala, se curata de pielite, se taie in cuburi mici si se da prin masina de tocat cu sita deasa.
Rulada din carne de vita cu ou este un aperitiv delicios. Carnea se spala, se curata de pielite, se taie in cuburi mici si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Ouale se spala; patru bucati se fierb pana ajung la consistenta tare, se curata de coaja si, separat, se scoate galbenusul. Painea se inmoaie in lapte si se strecoara bine. In ulei si 50 ml apa se inabusa 200 g carne tocata impreuna cu 50 g ceapa. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ou, patrunjel verde, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile de ou, iar restul de 400 g carne tocata se amesteca cu galbenusurile fierte, un ou batut, paine, piper, faina, sare si se framanta bine. Compozitia obtinuta se intinde in strat de 2 cm grosime, pe masa unsa cu ulei. Ouale umplute se aseaza pe compozitia de carne (pe lungimea stratului) si se ruleaza. Rulada obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Suprafata ruladei se unge deasemenea cu ulei. Tava se introduce la cuptor, la temperatura moderata. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Rulada din carne de vita cu ou se serveste cald, cu diferite garnituri (cartofi natur, piure de cartofi, pilaf, etc).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii