Rulada din carne de vita cu ou

Rulada din carne de vita cu ou este un aperitiv delicios. Carnea se spala, se curata de pielite, se taie in cuburi mici si se da prin masina de tocat cu sita deasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 150 g
  • lapte - 150 g
  • oua - 6 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ceapa - 100 g
  • paine alba - 300 g
  • iaurt - 350 g
  • sare si piper

Mod de preparare

Rulada din carne de vita cu ou este un aperitiv delicios. Carnea se spala, se curata de pielite, se taie in cuburi mici si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Ouale se spala; patru bucati se fierb pana ajung la consistenta tare, se curata de coaja si, separat, se scoate galbenusul. Painea se inmoaie in lapte si se strecoara bine. In ulei si 50 ml apa se inabusa 200 g carne tocata impreuna cu 50 g ceapa. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ou, patrunjel verde, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile de ou, iar restul de 400 g carne tocata se amesteca cu galbenusurile fierte, un ou batut, paine, piper, faina, sare si se framanta bine. Compozitia obtinuta se intinde in strat de 2 cm grosime, pe masa unsa cu ulei. Ouale umplute se aseaza pe compozitia de carne (pe lungimea stratului) si se ruleaza. Rulada obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Suprafata ruladei se unge deasemenea cu ulei. Tava se introduce la cuptor, la temperatura moderata. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

Rulada din carne de vita cu ou se serveste cald, cu diferite garnituri (cartofi natur, piure de cartofi, pilaf, etc).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata