Se ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, astfel sa
Se ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, astfel sa fie bucati de 10 cm. pe 12 cm. Se sareaza. Se fac rulade umplute cu castraveti murati taiati felii. Ruladele legate sunt asezate intr-o cratita bine unsa cu untura, impreuna cu felii subtiri de ceapa. Se lasa putin sa se rumeneasca. Se toarna un pahar de vin alb si o ceasca de zeama de carne sau de apa, se adauga o frunza de dafin, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba la cuptor inabusit timp de 2 ore. Cand sunt gata se scot atele, se toarna sosul strecurat si scazut deasupra. Se servesc cu garnitura de orez sau macaroane.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneFursecurile! Cui nu ii plac fursecurile? Cu unt, cu ciocolata, cu vanilie, cu lamaie, cu alune, s.a.m.d. Le prefer, sunt...
Fursecuri cu cacao si scortisoara
Comentarii