Rulouri de pui impachetate in foi

Un alt fel de aperitiv delicios!!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Rulouri de pui impachetate in foi

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • plante aromatice de la Provence
  • un sfert de capatana mica de varza rosie
  • 100 gr orez bob rotund
  • 4 sfere (cat nuca) de spanac congelat
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 6 foi de placinta
  • ulei de masline
  • 2 galbenusuri
  • 100 g miez seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Carnea se taie in 4 bucati late si subtiri care se intind cu grija, cu un ciocan de snitele, se sareaza si pipereaza, se condimenteaza cu plante aromatice si se dau la rece cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura; varza rosie se taie fasiute subtiri, apoi se freaca cu sare si se caleste in putin ulei de masline. Se lasa sa se raceasca.

Orezul spalat se fierbe in apa cu sare, se scurge bine si se lasa la racit. Spanacul dezghetat se sareaza si se amesteca cu patrunjelul tocat fin. Foile de placinta suprapuse se taie in 4 bucati dreptunghiulare, egale. Pe fiecare dreptunghi de foi, se pune cate o bucata de piept intins si condimentat, apoi se intinde un strat de varza calita, deasupra un strat de orez si ultimul, un strat de spanac cu verdeata. Se ruleaza strangand cu tot cu foile de placinta, obtinand pachetele, ca sarmalutele care se vor aseza una langa alta, intr-o tavita, se stropesc bine cu ulei de masline, apoi se vor unge deasupra cu galbenus de ou si deasupra se presara miez de seminte de floarea soarelui prajite si usor zdrobite cu un sucitor. Se da la cuptor, cca. 25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se servesc calde cu o salata de sezon. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta