Un alt fel de aperitiv delicios!!
Carnea se taie in 4 bucati late si subtiri care se intind cu grija, cu un ciocan de snitele, se sareaza si pipereaza, se condimenteaza cu plante aromatice si se dau la rece cateva minute.
Intre timp pregatim umplutura; varza rosie se taie fasiute subtiri, apoi se freaca cu sare si se caleste in putin ulei de masline. Se lasa sa se raceasca.
Orezul spalat se fierbe in apa cu sare, se scurge bine si se lasa la racit. Spanacul dezghetat se sareaza si se amesteca cu patrunjelul tocat fin. Foile de placinta suprapuse se taie in 4 bucati dreptunghiulare, egale. Pe fiecare dreptunghi de foi, se pune cate o bucata de piept intins si condimentat, apoi se intinde un strat de varza calita, deasupra un strat de orez si ultimul, un strat de spanac cu verdeata. Se ruleaza strangand cu tot cu foile de placinta, obtinand pachetele, ca sarmalutele care se vor aseza una langa alta, intr-o tavita, se stropesc bine cu ulei de masline, apoi se vor unge deasupra cu galbenus de ou si deasupra se presara miez de seminte de floarea soarelui prajite si usor zdrobite cu un sucitor. Se da la cuptor, cca. 25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se servesc calde cu o salata de sezon. Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii