Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui este un aperitiv delicios cu carne, un aperitiv ce-si merita locul pe masa de sarbatoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Rulouri din piept de pui

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 100 gr kaiser
  • 200 gr tagliatelle
  • 150 gr smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper negru macinat
  • 150 ml vin alb sec
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui si se bate cu ciocanul pentru a se subtia.Se presara cu sare si piper .

Dovlecelul se spala,se curata de coaja si se taie in felii cat mai subtiri in lungime. Kaiserul se taie cubulete.Se intind feliile de dovlecel de-a lungul bucatii de piept de pui ,se presara kaiserul deasupra si se ruleaza.

Se prinde in scobitori si se leaga rulourile ,se pun intr-un vas termorezistent si se stropesc cu uleiul.Se dau la cuptor.Se lasa 10 -15 minute,apoi se toarna peste ele vinul caldut ,100 ml apa si foaia de dafin. Se lasa pana seaca tot lichidul si carnea se aureste frumos.

Se scot rulourile si se pastreaza calde. Se scurge zeama intr-o tigaie ,se adauga smantana ,sare si piper si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se opreste focul ,se pune galbenusul ,amestecand energic.


Functiile care ma atrag cel mai mult la Philips Multicooker sunt fierberea si prajirea.


Se servesc rulourile calde cu sos si tagliatelle fierte conform instructiunilor de pe punga

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc