Rulouri japoneze de porc cu prune

Spalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tig

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 prune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 stelute de anason
  • 2 bucati de marimea unul deget dintr-un rizom proaspat de ghimbir
  • decojite sl rase marunt
  • 2 cuisoare
  • 2 linguri cu varf de zahar brun
  • 600 g spate de porc
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana mica de coriandru proaspat
  • spalat si tocat mare
  • ceapa verde
  • sos de sola

Mod de preparare

Spalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti timp de 1 minut stelutele de anason, ghimbirul si cuisoarele. Adaugati prunele si zaharul impreuna cu vreo 2 linguri de apa, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 20 de minute, pana cand sosul devine gros si consistent. Puneti-I la racit la frigider.

Luati muschiul de porc si curatati de pe el toata grasimea si pielitele, astfel incat sa ramana doar carnea. Taiati carnea in felii de 0,5 cm grosime si bateti-le una cate una, intre doua bucati de folie menajera, folosind un tocator de carne. Straduiti-va sa pastrati forma feliilor. Cand acestea au ajuns sa aiba grosimea a doua suporturi de pahar suprapuse, scoateti-le din folie incercand sa nu le sfasiati in fragmente. Apoi asezati-le pe toate intr-o tava. Asezonati sosul rece de prune, apoi amestecati in el jumatate din cantitatea de coriandru. Turnati cate o lingura de sos in mijlocul fiecarei felii de carne. Intindeti usor sosul ca sa acopere cam trei sferturi din felie si infasurati-o pe fiecare in parte, astfel incat sa arate ca o rulada. Asezati rulourile intr-un vas de gatit la abur din bambus (daca aveti asa ceva) ori intr-un vas obisnuit pentru gatit la abur sau macar intr-o strecuratoare din aluminiu. Puneti vasul respectiv deasupra unei oale cu apa in clocot si tineti-l acolo timp de 10-15 minute, pana cand carnea e facuta.

Scoateti rulourile din vas si serviti-le pe un strat de ceapa verde tocata marunt, turnand deasupra sos de soia si presarand apoi restul de coriandru.

Alte retete recomandate:

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Iahnie de fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa