Rulouri japoneze de porc cu prune

Spalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tig

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 prune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 stelute de anason
  • 2 bucati de marimea unul deget dintr-un rizom proaspat de ghimbir
  • decojite sl rase marunt
  • 2 cuisoare
  • 2 linguri cu varf de zahar brun
  • 600 g spate de porc
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana mica de coriandru proaspat
  • spalat si tocat mare
  • ceapa verde
  • sos de sola

Mod de preparare

Spalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti timp de 1 minut stelutele de anason, ghimbirul si cuisoarele. Adaugati prunele si zaharul impreuna cu vreo 2 linguri de apa, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 20 de minute, pana cand sosul devine gros si consistent. Puneti-I la racit la frigider.

Luati muschiul de porc si curatati de pe el toata grasimea si pielitele, astfel incat sa ramana doar carnea. Taiati carnea in felii de 0,5 cm grosime si bateti-le una cate una, intre doua bucati de folie menajera, folosind un tocator de carne. Straduiti-va sa pastrati forma feliilor. Cand acestea au ajuns sa aiba grosimea a doua suporturi de pahar suprapuse, scoateti-le din folie incercand sa nu le sfasiati in fragmente. Apoi asezati-le pe toate intr-o tava. Asezonati sosul rece de prune, apoi amestecati in el jumatate din cantitatea de coriandru. Turnati cate o lingura de sos in mijlocul fiecarei felii de carne. Intindeti usor sosul ca sa acopere cam trei sferturi din felie si infasurati-o pe fiecare in parte, astfel incat sa arate ca o rulada. Asezati rulourile intr-un vas de gatit la abur din bambus (daca aveti asa ceva) ori intr-un vas obisnuit pentru gatit la abur sau macar intr-o strecuratoare din aluminiu. Puneti vasul respectiv deasupra unei oale cu apa in clocot si tineti-l acolo timp de 10-15 minute, pana cand carnea e facuta.

Scoateti rulourile din vas si serviti-le pe un strat de ceapa verde tocata marunt, turnand deasupra sos de soia si presarand apoi restul de coriandru.

Alte retete recomandate:

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Iahnie de fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos