Se topeste o lingura de unt in tigaie si cind e fierbinte se pun feliile de carne, mai intii pe partea cu prosciutto si apoi pe partea cealalta. Se sc
Se topeste o lingura de unt in tigaie si cind e fierbinte se pun feliile de carne, mai intii pe partea cu prosciutto si apoi pe partea cealalta.
Se scot pe o farfurie, se pune in cap alta farfurie ca sa se pastreze calde si in tigaie se adauga un pic de apa, sau de vin si se amesteca bine ca sa se dizolve toata prajeala care e in tigaie, se adauga unt cit o nuca ca sa se lege sosuletul si gata.
Se aseaza pe farfurie saltimbocca, se varsa sosuletul deasupra si se mananca cu ce garnitura de legume va place.
Feliile se pot face si mai micute ca sa "sara" mai usor in gura (saltimbocca=sari in gura).
Pofta buna!
Reteta Saltimbocca alla romana a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:
Friptura de vitel cu sos si cartofi natur,
Escalop de vitel,
Muschi de vitel in sos gorgonzola
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii