Sigara Borek

Sigara Borek este o mancare de strada din Turcia, care se prepara cu foi de placinta si carne de vitel.

Complexitate
redusa
Sigara Borek

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 500g carne slaba de vita
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de ustoroi tocati
  • 4 linguri seminte de pin
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 lingurite oregano
  • 100 g patrujnel proaspat tocat
  • Sare si piper
  • Ambalaj:
  • Foi de placinta
  • 1 ou
  • 100g ulei de masline
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite seminte de susan

Mod de preparare

Sigara Borek este o mancare de strada din Turcia, care se prepara cu foi de placinta si carne de vitel.

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa. Caliti 2-3 minute pana se inmoaie ceapa, adaugati usturoiul tocat si semintele de pin. Mai caliti 1-2 minute, sau pana se rumenesc semintele de pin.

Adaugati carnea de vita taiata cubulete si caliti-o 3-4 minute. Adaugati scortisoara, oregao si patrunjelul. Asezonati cu sare si piper, apoi puneti deoparte sa se raceasca.

Amestecati intr-un bol oul, uleiul de masline si laptele. Cu acest amestec vom unge foile de placinta.

Intendeti o foaie de placinta cu latura lunga spre dvs. Ungeti jumatatea stanga a foii cu amestecul de ou. Ridicati usor partea dreapta a foii si asezati-o peste partea stanga.

Ungeti foaia impaturita astfel, cu amestecul de ou. Luati 50g din amestecul de carne , asigurandu-va in prealabil ca acesta s-a racit, si asezati-l pe foie lasand cam 5 cm de la fiecare margine. Incepeti sa impaturiti foaie cu umplutura, incepand cu partea cea mai apropiata de dvs.. formand un tub. Cand va apropiati de marginea foii, ungeti cei 5 cm de margine cu amestecul de ou si finalizati impaturirea. Asezati tuburile pe o tigaie tapetata cu hartie de copt, ungeti-le la suprafata cu amestecul de ou si presarati-le cu susan. Dati la cuptor, la 180C pentru 20-25 minute.


Se va servi calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciuperci sote II
Bucataras.RO

Ciuperci sote II

O alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...

Ciuperci sote II
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise