Sigara Borek

Sigara Borek este o mancare de strada din Turcia, care se prepara cu foi de placinta si carne de vitel.

Complexitate
redusa
Sigara Borek

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 500g carne slaba de vita
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de ustoroi tocati
  • 4 linguri seminte de pin
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 lingurite oregano
  • 100 g patrujnel proaspat tocat
  • Sare si piper
  • Ambalaj:
  • Foi de placinta
  • 1 ou
  • 100g ulei de masline
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite seminte de susan

Mod de preparare

Sigara Borek este o mancare de strada din Turcia, care se prepara cu foi de placinta si carne de vitel.

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adaugati ceapa. Caliti 2-3 minute pana se inmoaie ceapa, adaugati usturoiul tocat si semintele de pin. Mai caliti 1-2 minute, sau pana se rumenesc semintele de pin.

Adaugati carnea de vita taiata cubulete si caliti-o 3-4 minute. Adaugati scortisoara, oregao si patrunjelul. Asezonati cu sare si piper, apoi puneti deoparte sa se raceasca.

Amestecati intr-un bol oul, uleiul de masline si laptele. Cu acest amestec vom unge foile de placinta.

Intendeti o foaie de placinta cu latura lunga spre dvs. Ungeti jumatatea stanga a foii cu amestecul de ou. Ridicati usor partea dreapta a foii si asezati-o peste partea stanga.

Ungeti foaia impaturita astfel, cu amestecul de ou. Luati 50g din amestecul de carne , asigurandu-va in prealabil ca acesta s-a racit, si asezati-l pe foie lasand cam 5 cm de la fiecare margine. Incepeti sa impaturiti foaie cu umplutura, incepand cu partea cea mai apropiata de dvs.. formand un tub. Cand va apropiati de marginea foii, ungeti cei 5 cm de margine cu amestecul de ou si finalizati impaturirea. Asezati tuburile pe o tigaie tapetata cu hartie de copt, ungeti-le la suprafata cu amestecul de ou si presarati-le cu susan. Dati la cuptor, la 180C pentru 20-25 minute.


Se va servi calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci