Snitel umplut (reteta sarbeasca)

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Snitel umplut (reteta sarbeasca)

Ingrediente

  • 4 snitele mari din cotlet de porc
  • de cate 150 - 200 de grame fiecare
  • 200 de grame de caimac (sau smantana consistenta de foarte buna calitate)
  • 4 ardei copti
  • de preferinta rosii (eu am avut doar doi rosii si ceilalti albi
  • dintre cei copti in toamna si pastrati la congelator)
  • sare si piper
  • pentru vinegreta ardeilor:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet alb
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita buna de miere
  • 1 lingura de ulei de masline
  • pentru asamblat si prajit:
  • 2 oua
  • faina (eu am folosit faina integrala)
  • pesmet
  • ulei din abundenta pentru prajit
  • 1 lamaie - pentru servit

Mod de preparare

Pentru inceput, ardeii copti se curata de pielita si de casuta semintelor. Se prepara vinegreta din usturoiul zdrobit, amestecat cu sarea, mierea si otetul. Se adauga uleiul si se toarna deasupra ardeilor, intorcandu-i pe toate partile.

Feliile de cotlet se degreseaza de eventuale urme de grasime de pe margine, se indeparteaza pielitele, se bat bine cu ciocanul pentru carne, pana ce se obtin snitele in grosime de 1-2 mm, care se sareaza si se pipereaza.

Pe fiecare din cele 4 felii de carne se pune cate un sfert din cantitatea de caimac care se aplatizeaza. Deasupra caimacului se aseaza cate un ardei copt, bine scurs de zeama in care s-a marinat. Se indoaie una dintre margini spre interior, apoi se ruleaza snitelul cu umplutura in interior.

Capetele feliilor de carne, ramase libere, se introduc in interiorul rulourilor, ca la sarmale. Se mai fixeaza si cu cateva scobitori, pentru a evita sa se scurga umplutura in timp ce se gatesc.

Se bat ouale cu furculita, impreuna cu 1 praf de sare. Fiecare snitel umplut se da prin faina, se scutura de faina in exces, apoi se plonjeaza in ou, tavalindu-l pe toate partile; se scurge de ou si se tavaleste din nou in faina, in fine, se mai scufunda inca o data in ouale batute (de cate doua ori atat in faina cat si in ou) si se tavalesc prin pesmet; se preseaza bine cu palmele ca sa adere pesmetul de carne.

Se prajesc in ulei din abundenta, la foc potrivit, doar atat cat sa primeasca o culoare frumoasa. Cand au atins gradul de rumenire dorit, se scot pe hartie absorbanta. Snitelele umplute, pe cat posibil drenate de uleiul in exces, se transfera pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute

Dupa trecerea acestui timp sunt gata, se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie, restul de lamaie se taie felii si se garnisesc snitelele, care se vor servi cu o garnitura si o salata la alegere.
Am servit cu cartofi la cuptor si salata de varza rosie.

Pofta buna!

Reteta Snitel umplut - reteta sarbeasca a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de snitel gasiti aici:

Snitel milanez,

Snitel de porc umplut,

Snitel umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Desert placinta ochiometrica
Bucataras.RO

Desert placinta ochiometrica

Am mai gasit mere dulci in batranul mar din gradina, prea miroseau imbietor, asa ca am pus de-o placinta ochiometrica, fara...

Desert placinta ochiometrica
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa