Ficatul este o mancare foarte buna. Daca vrei sa pregatesti un aperitiv delicios, incearca aceasta reteta de spuma de ficat in aspic.
Ficatul este o mancare foarte buna. Daca vrei sa pregatesti un aperitiv delicios, incearca aceasta reteta de spuma de ficat in aspic. Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte. Se pune la fiert intr-o cratita apa cu sare, un fir de cuisoare, piperul, frunza de dafin. Cind apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca daca este gata apasind cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese sange sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert. Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa. Indata ce este gata se trece printr-o sita fina, se freaca si se amesteca cu frisca bine batuta, pusa cate putin odata. Se imbraca o forma cu aspic, se asaza ficatul si deasupra se mai toarna aspic. Se tine 2 ore pe gheata, se rastoarna si se aseaza imprejur aspic tocat.
Se serveste rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii