Tort de carne

Aluatul: Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le amestecam cu sare si smantana. In

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina alba
  • 300 g faina pentru foetaj
  • 250 g margarina RAMA margarina
  • 20 g drojdie
  • 1
  • 5 dl lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1
  • 5 lingurite de sare
  • Pentru ragu din carne tocata:
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 600 g carne tocata
  • 200 g carne de porc afumata sau slanina clujeana
  • ciuperci
  • dupa gust
  • untura
  • mirodenii (sare
  • piper
  • boia
  • oregano
  • boia picanta)
  • Ficatei de pui cu piper langa ragu:
  • 1 ceapa rosie
  • 500 g ficatei de pui
  • untura
  • mirodenii (piper alb
  • maiorana
  • sare)
  • Ingrediente pentru tort si ornament:
  • 1 ou pentru uns deasupra prajiturii
  • 200 g sunca
  • 6 oua fierte
  • ardei gras de diferite culori
  • kechup
  • crema de cascaval
  • cascaval ras
  • rosii
  • masline sau legume dupa gust

Mod de preparare

Aluatul:

Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le amestecam cu sare si smantana. In faina cu margarina punem dospitura, apoi adaugam smantana cu oua si framantam totul foarte bine si apoi dospim. Dupa care, intindem o foaie de aprox. 4 mm si decupam 2 cercuri cat forma de tort si o fasie dreptunghiulara pentru captusirea laterala a formei, putin mai mare decat inaltimea formei, pentru ca la urma trebuie sa lipim toate bucatile.

Ragu din carne:

Calim in untura ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si carnea de porc afumata taiata cubulete mici. Adaugam carnea tocata, condimentam dupa gust, putem adauga si ciuperci. Punem putina apa si fierbem.

Ragu din ficatei de pui:

Adaugam ficateii de pui curatati si taiati in patru la ceapa calita. Asezonam cu maiorana si piper alb, sare doar la urma (sa nu se intareasca ficateii) si prajim in suc propriu, fara sa adaugam apa, sub capac, pana se evapora toata zeama.

Captusim o forma pentru tort cu aluat, roata si pe fund, si lipim foarte bine unde se intalnesc bucatile. Punem ragu rece de carne tocata. Formam gropite cu o lingura, unde asezam ouale fierte, peste care presaram cubuletele marunte de ardei colorat si uniformizam. Stropim cu putin ketchup, punem feliile de sunca, apoi, din nou, ragu din ficatei de pui. Invelim cu cealalta foaie si lipim bine marginile.

Ungem cu ou, prajim aprox. 1 ora la 200 grade, iar dupa ce s-a racit inlaturam partile laterale ale formei si o punem pe o farfurie impreuna cu fundul formei. Ungem partea laterala cu crema de cascaval, peste care punem cascaval ras din abundenta. Deasupra ornam pe margine cu felii de rosii si masline.

Ragu se poate prepara cu o zi inante, astfel castigam timp, iar rece se prelucreaza mai usor.
Alte retete culinare

recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Dovlecei umpluti cu de toate
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu de toate

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...

Dovlecei umpluti cu de toate
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise