Aluatul: Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le amestecam cu sare si smantana. In
Aluatul:
Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le amestecam cu sare si smantana. In faina cu margarina punem dospitura, apoi adaugam smantana cu oua si framantam totul foarte bine si apoi dospim. Dupa care, intindem o foaie de aprox. 4 mm si decupam 2 cercuri cat forma de tort si o fasie dreptunghiulara pentru captusirea laterala a formei, putin mai mare decat inaltimea formei, pentru ca la urma trebuie sa lipim toate bucatile.
Ragu din carne:
Calim in untura ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si carnea de porc afumata taiata cubulete mici. Adaugam carnea tocata, condimentam dupa gust, putem adauga si ciuperci. Punem putina apa si fierbem.
Ragu din ficatei de pui:
Adaugam ficateii de pui curatati si taiati in patru la ceapa calita. Asezonam cu maiorana si piper alb, sare doar la urma (sa nu se intareasca ficateii) si prajim in suc propriu, fara sa adaugam apa, sub capac, pana se evapora toata zeama.
Captusim o forma pentru tort cu aluat, roata si pe fund, si lipim foarte bine unde se intalnesc bucatile. Punem ragu rece de carne tocata. Formam gropite cu o lingura, unde asezam ouale fierte, peste care presaram cubuletele marunte de ardei colorat si uniformizam. Stropim cu putin ketchup, punem feliile de sunca, apoi, din nou, ragu din ficatei de pui. Invelim cu cealalta foaie si lipim bine marginile.
Ungem cu ou, prajim aprox. 1 ora la 200 grade, iar dupa ce s-a racit inlaturam partile laterale ale formei si o punem pe o farfurie impreuna cu fundul formei. Ungem partea laterala cu crema de cascaval, peste care punem cascaval ras din abundenta. Deasupra ornam pe margine cu felii de rosii si masline.
Ragu se poate prepara cu o zi inante, astfel castigam timp, iar rece se prelucreaza mai usor.
Alte retete culinare
recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataVăzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii