Briose aperitiv cu ciuperci

Briosele aperitiv sunt o reteta de aperitive simple dar delicioase, potrivite pentru orice ocazie. Te invit sa incerci reteta de briose aperitiv cu ciuperci.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Briose aperitiv cu ciuperci

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina cu varf
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1/2 ardei rosu
  • 10 masline fara samburi
  • 1 canita cu ghebe fierte
  • 5 felii muschi file
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare.
Adaugam uleiul, laptele si apa minerala.
Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat.
Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete.
Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati potrivite.
Maslinele le facem rondele, iar muschiul il taiem patratele mici.
Toate ingredientele taiate le punem peste compozitia de oua.
La final presaram putin piper, praful de copt si amestecam pana sunt incorporate bine.
In forme de briose din silicon (sau poate fi o tava de briose din alt material, doar ca puneti hartiute), punem compozitie cam pe 3/4 si deasupra presaram busuioc uscat.
Asezam toate formele intr-o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins.
Le lasam cam 30-35 de minute in cuptor pana prind o culoare aurie deasupra.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa sa se raceasca si le servim.
Pot si consumate reci sau calde! Pofta buna!

Cele doua functii ale aparatului Philips Muticooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Briosele aperitiv cu ciuperci pot fi servite atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide