Ciuperci cu zarzavat in aluat de bere

Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si zarzavaturile. Se sareaza si s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 ciuperci albe
  • zeama de la 1 lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri de zarzavat mixt; frunze de patrunjel
  • hatmatuchi
  • marar
  • cimbru
  • 60 gr unt topit
  • sare
  • piper
  • pentru aluat:
  • 4 oua
  • 125 gr faina
  • 125 gr amidon
  • 250 ml bere
  • 100 gr unt topit

Mod de preparare

Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si zarzavaturile. Se sareaza si se pipereaza, dupa care se umplu ciupercile cu aceasta compozitie. Se amesteca faina cu amidonul, galbenusurile si berea, iar la final se incorporeaza si albusurile batute spuma. Se invelesc ciupercile in acest aluat si se pun la prajit in untul bine incins.
Se servesc calde.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Ciuperci la cuptor

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc