Crema de ciuperci de padure

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv delicios, aromat, care nu va ramane mult timp pe platoul cu aperitive.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de ciuperci de padure

Ingrediente

  • 500g ciuperci de padure
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita mustar cu miere
  • sare
  • piper
  • iaurt grecesc

Mod de preparare

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv absolut delicios, nelipsit de pe masa mea de sarbatoare. De asemenea o prepar si cand imi este pofta de o gustare delicioasa.

Ciupercile intregi spalate si curatate se pun la fiert in apa cu putin otet pana se inmoaie.
Se scurg de apa si se lasa la zvantat pana pregatim maioneza.
N-am cumparat niciodata maioneza, e simplu de preparat in casa. Separam galbenusul, il punem intr-un bol, adaugam lingura de mustar si incepem sa amestecam constant si rapid, adaugand putin cate putin ulei de floarea soarelui.
Maioneza se poate face si cu mixerul vertical, se prepara mult mai usor si sansele ca sa se taie scad considerabil.
Secretul reusitei pentru maioneza (din experienta mea) este lingura de mustar sau zeama de lamaie adaugata la inceput, amestecatul constant si adaugarea uleiului in fir subtire. Maioneza este gata cand este ferma si nu curge.
Adaugam apoi sare si piper dupa gust si 1 cutiuta si jumatate de iaurt simplu grecesc.
Maruntim bine ciupercile cu ajutorul unui blender, adaugam frunzele de patrunjel spalate si tocate, un catel de usturoi daca doriti, apoi adaugam maioneza si amestecam pana la omogenizare.
Gustam, mai adaugam sare si piper daca e necesar, si servim pe paine proaspata, sau prajita.

PS: Mixerul vertical de la Philips ce functioneaza atat ca si blender cat si ca si mixer ar fi perfect pentru aceasta reteta.


Crema de ciuperci de padure se serveste imediat sau se pastreaza la frigider. Merge foarte bine si ca umplutura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

Un pranz rapid si delicios!

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!