Crema de ciuperci de padure

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv delicios, aromat, care nu va ramane mult timp pe platoul cu aperitive.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de ciuperci de padure

Ingrediente

  • 500g ciuperci de padure
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita mustar cu miere
  • sare
  • piper
  • iaurt grecesc

Mod de preparare

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv absolut delicios, nelipsit de pe masa mea de sarbatoare. De asemenea o prepar si cand imi este pofta de o gustare delicioasa.

Ciupercile intregi spalate si curatate se pun la fiert in apa cu putin otet pana se inmoaie.
Se scurg de apa si se lasa la zvantat pana pregatim maioneza.
N-am cumparat niciodata maioneza, e simplu de preparat in casa. Separam galbenusul, il punem intr-un bol, adaugam lingura de mustar si incepem sa amestecam constant si rapid, adaugand putin cate putin ulei de floarea soarelui.
Maioneza se poate face si cu mixerul vertical, se prepara mult mai usor si sansele ca sa se taie scad considerabil.
Secretul reusitei pentru maioneza (din experienta mea) este lingura de mustar sau zeama de lamaie adaugata la inceput, amestecatul constant si adaugarea uleiului in fir subtire. Maioneza este gata cand este ferma si nu curge.
Adaugam apoi sare si piper dupa gust si 1 cutiuta si jumatate de iaurt simplu grecesc.
Maruntim bine ciupercile cu ajutorul unui blender, adaugam frunzele de patrunjel spalate si tocate, un catel de usturoi daca doriti, apoi adaugam maioneza si amestecam pana la omogenizare.
Gustam, mai adaugam sare si piper daca e necesar, si servim pe paine proaspata, sau prajita.

PS: Mixerul vertical de la Philips ce functioneaza atat ca si blender cat si ca si mixer ar fi perfect pentru aceasta reteta.


Crema de ciuperci de padure se serveste imediat sau se pastreaza la frigider. Merge foarte bine si ca umplutura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide