Crema de ciuperci de padure

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv delicios, aromat, care nu va ramane mult timp pe platoul cu aperitive.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de ciuperci de padure

Ingrediente

  • 500g ciuperci de padure
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita mustar cu miere
  • sare
  • piper
  • iaurt grecesc

Mod de preparare

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv absolut delicios, nelipsit de pe masa mea de sarbatoare. De asemenea o prepar si cand imi este pofta de o gustare delicioasa.

Ciupercile intregi spalate si curatate se pun la fiert in apa cu putin otet pana se inmoaie.
Se scurg de apa si se lasa la zvantat pana pregatim maioneza.
N-am cumparat niciodata maioneza, e simplu de preparat in casa. Separam galbenusul, il punem intr-un bol, adaugam lingura de mustar si incepem sa amestecam constant si rapid, adaugand putin cate putin ulei de floarea soarelui.
Maioneza se poate face si cu mixerul vertical, se prepara mult mai usor si sansele ca sa se taie scad considerabil.
Secretul reusitei pentru maioneza (din experienta mea) este lingura de mustar sau zeama de lamaie adaugata la inceput, amestecatul constant si adaugarea uleiului in fir subtire. Maioneza este gata cand este ferma si nu curge.
Adaugam apoi sare si piper dupa gust si 1 cutiuta si jumatate de iaurt simplu grecesc.
Maruntim bine ciupercile cu ajutorul unui blender, adaugam frunzele de patrunjel spalate si tocate, un catel de usturoi daca doriti, apoi adaugam maioneza si amestecam pana la omogenizare.
Gustam, mai adaugam sare si piper daca e necesar, si servim pe paine proaspata, sau prajita.

PS: Mixerul vertical de la Philips ce functioneaza atat ca si blender cat si ca si mixer ar fi perfect pentru aceasta reteta.


Crema de ciuperci de padure se serveste imediat sau se pastreaza la frigider. Merge foarte bine si ca umplutura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!
Bucataras.RO

Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

V-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :)) O...

Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa