Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g ciuperci
  • 6-8 rosii cherry
  • 1 lingura unt
  • 100 g branza feta sau branza de vaci
  • 35 g parmezan
  • cateva frunze de spanac
  • o crenguta de cimbru proaspat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aceasta reteta de omleta este una dintre cele mai gustoase retete de omleta pe care eu le-am facut vreodata. Ciuperci aromate, spanacul proaspat, rosiile cherry suculente, doua tipuri de branza si ouale - toate acestea fac din omleta o splendoare. Coapta la cuptor pana se rumeneste, isi pastreaza prospetimea si textura delicata. Se serveste calda, alaturi de o bucata de paine de casa proaspata.

Preincalziti cuptorul la 200° C.

Intr-o tigaie, potrivit de mare, se incalzeste untul.

Curatati, spalati si taiati in jumatate ciupercutele si le caliti la foc mare pana se rumenesc.

Adaugati in tigaie rosiile cherry si pastrati pe foc mic timp de cateva minute, amestecand constant.

Se bat ouale intr-un castron, se adauga cimbru, sare si piper dupa gust. Branza trebuie sa fie sarata pentru ca altfel se topeste toata atunci cand este gatita.

La amestecul de ciuperci si rosii se adauga spanac tocat marunt si se amesteca bine, apoi se pune si amestecul de oua si se lasa la foc timp de cateva minute, pana cand marginile la omleta incep sa prinda o culoare usor aurie.

Intre timp, se framanta cu mainile branza feta sau se taie in cuburi mici si se da pe razatoare parmezanul.

Dupa ce se presara branza peste omleta se da tigaia la cuptor timp de 8-10 minute, pana cand omleta devine aurie.

Pentru cine doreste isi ii place, poate folosi si buchetele de broccoli.

Se serveste fierbinte.


Serviti omleta alaturi de o portie de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Piept de gasca cu sos Cassis
1
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
3
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita