Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g ciuperci
  • 6-8 rosii cherry
  • 1 lingura unt
  • 100 g branza feta sau branza de vaci
  • 35 g parmezan
  • cateva frunze de spanac
  • o crenguta de cimbru proaspat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aceasta reteta de omleta este una dintre cele mai gustoase retete de omleta pe care eu le-am facut vreodata. Ciuperci aromate, spanacul proaspat, rosiile cherry suculente, doua tipuri de branza si ouale - toate acestea fac din omleta o splendoare. Coapta la cuptor pana se rumeneste, isi pastreaza prospetimea si textura delicata. Se serveste calda, alaturi de o bucata de paine de casa proaspata.

Preincalziti cuptorul la 200° C.

Intr-o tigaie, potrivit de mare, se incalzeste untul.

Curatati, spalati si taiati in jumatate ciupercutele si le caliti la foc mare pana se rumenesc.

Adaugati in tigaie rosiile cherry si pastrati pe foc mic timp de cateva minute, amestecand constant.

Se bat ouale intr-un castron, se adauga cimbru, sare si piper dupa gust. Branza trebuie sa fie sarata pentru ca altfel se topeste toata atunci cand este gatita.

La amestecul de ciuperci si rosii se adauga spanac tocat marunt si se amesteca bine, apoi se pune si amestecul de oua si se lasa la foc timp de cateva minute, pana cand marginile la omleta incep sa prinda o culoare usor aurie.

Intre timp, se framanta cu mainile branza feta sau se taie in cuburi mici si se da pe razatoare parmezanul.

Dupa ce se presara branza peste omleta se da tigaia la cuptor timp de 8-10 minute, pana cand omleta devine aurie.

Pentru cine doreste isi ii place, poate folosi si buchetele de broccoli.

Se serveste fierbinte.


Serviti omleta alaturi de o portie de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!      

Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!