Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de usturoi, un pachet de praf de
Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de usturoi, un pachet de praf de copt, faina integrala cat incape pentru a se obtine un aluat destul de consistent, bun de intins cu sucitorul.
Umplutura:
Am sotat 500 g de champignoane in ulei, impreuna cu 4 cepe mititele.
Am adaugat sare, piper, 3-4 catei de usturoi pisati, am mai lasat 2-3 minute pe foc, apoi am adaugat jumatate de cana cu apa si 3 linguri de faina.
Am lasat sa fiarba, apoi am mai adaugat 2 linguri de germeni de grau.
Cand amestecul a scazut ca pentru o ciulama consistenta, l-am luat de pe foc.
Am tapetat cu aluatul o forma mare de tarta(e una de silicon), am intepat aluatul in cateva parti si l-am bagat in cuptorul incins pentru 10 minute. Apoi l-am scos, am turnat umplutura, am pus deasupra ciupercute crude taiate felii subtiri si am mai dat inca o data la cuptor totul. Am lasat totul 15-20 de minune, dupa care a fost gata.
La servit, tarta e buna cu un sos de rosii acrisor. Desigur ca o mana de cascaval ras (daca nu tineti post) o sa-i dea un gust si mai bun.
Pofta buna!
Reteta Tarta de post cu ciuperci a fost propusa de CorinaZ pe forum culinar.ro
Alte retete de tarte gasiti aici:
Tarta cu cascaval si conopida,
Tarta cu dovlecei si branza de capra,
Tarta cu ton si legume
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataDe vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...
Rață înăbușită în suc de ananasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii