Volovane cu ciuperci

Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei forme de tabla, rondele de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr unt
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • apa
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr ciuperci
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr unt
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei forme de tabla, rondele de 8 cm, care se cresteaza usor cu o forma mai mica. Se ung rondelele cu gabenus de ou si se introduc in cuptorul incins. Se scot dupa 15-20 de minute, se lasa la racit, apoi se decupeaza capacele, se mai scoate putin miez si se umplu volovanele cu umplutura fierbinte de ciuperci calite in unt si amestecate cu un sos alb format din unt, faina si lapte.


Se servesc calde.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor Saratele Oua umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide