Zacusca de ciuperci pentru iarna

Zacusca de ciuperci pentru iarna este una dintre cele mai indragite intre retetele de zacusca. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 300 gr ciuperci, arpagic, masline, ceapa,bulion si vin.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ciuperci
  • 300 gr arpagic
  • 200 gr masline
  • 200 gr ceapa
  • 150 ml ulei
  • 60 gr bulion
  • 50 ml vin
  • piper
  • 1 legatura verdeata
  • sare

Mod de preparare

Zacusca cu ciuperci este una dintre cele mai indragite intre retetele de zacusca. Mai intai se curata, se spala si se maruntesc ciupercile. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se inabusa si arpagicul in ulei. Peste ceapa calita, se adauga ciupercile, se mai inabusa impreuna 10-15 minute, apoi se adauga bulionul si se stinge cu vin si putina apa. Se adauga arpagicul, maslinele oparite si se potriveste totul la gust de sare si piper. Amestecul pentru zacusca cu ciuperci se pune intr-o tava si se introduce in cuptorul incins, pentru 10 minute.


Zacusca de ciuperci pentru iarna se serveste rece, presarata cu patrunjel maruntit si felii de lamaie.
Alte retete de zacusca recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori