Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute sa se odihneasca. In aces
Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute sa se odihneasca. In acest timp isi dubleaza volumul. Intre timp, ounem faina intr-un castron facem o adancintura in ea, unde punem oauale batute, galbenusul, sarea, zaharul vanilat si coaja rasa de pe lamaie. Turnam drojdia dospita si framantama 4-5 minute, apoi incorporam untul in bucatele mici. Aluatul e bun daca se desprinde de pe peretii vasului. Presaram cu putina faina si il odihnim timp de 30 de minute. Apoi, pe tabla de prelucrat presarata cu faina, impartim aluatul in doua. Decupam 25 de "pogacele” mici, pe care le rotunjim, le dam prin unt topit si le punem in tava. Le acoperim cu un servtel de bucatarie si le mai lasam la dospit timp de 45 de minute. Apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la flacara putin mai mare decat medie, timp de 35 de minute. Intre timp, decojim merele, le impatim in patru, indepartam casuta cu samburi. Celelalte ingrediente se fierb cu 2 dl apa, iar fasiile de mere le fierbem astfel, pana se inmoaie. La urma indepartam scortisoara si cuisoarele, iar fructele le transformam intr-o pasta, dupa gust, cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucatarie. Galustele scoase din cuptor le stropim cu unt topit si le presaram cu zahar pudra.
Este o reteta speciala!
Alte retete recomandate
Placinta mere
Prajitura mere
Prajitura cu visine
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRulada aperitiv Aurica este delicioasa! Pe langa faptul ca puteti adapta umplutura dupa bunul plac, rulada aperitiv este un...
Rulada aperitiv Auricasupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii