Galuste aurii cu piure de mere

Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute sa se odihneasca. In aces

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de baza:
  • 1-1
  • 25 dl lapte
  • 3 linguri rase de zahar
  • 30 g drojdie
  • 400 g faina
  • 1 ous
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 varf de cutit de sare
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • coaja rasa de pe o lamaie galbena
  • 50 g unt topit
  • faina
  • pentru intinsul foii
  • Pentru piure de mere:
  • 800 g mere
  • 1
  • 5 dl vin alb
  • zeama de la 1 lamaie
  • 5 linguri rase de zahar
  • o bucatica de scortisoara
  • 2 cuisoare

Mod de preparare

Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute sa se odihneasca. In acest timp isi dubleaza volumul. Intre timp, ounem faina intr-un castron facem o adancintura in ea, unde punem oauale batute, galbenusul, sarea, zaharul vanilat si coaja rasa de pe lamaie. Turnam drojdia dospita si framantama 4-5 minute, apoi incorporam untul in bucatele mici. Aluatul e bun daca se desprinde de pe peretii vasului. Presaram cu putina faina si il odihnim timp de 30 de minute. Apoi, pe tabla de prelucrat presarata cu faina, impartim aluatul in doua. Decupam 25 de "pogacele” mici, pe care le rotunjim, le dam prin unt topit si le punem in tava. Le acoperim cu un servtel de bucatarie si le mai lasam la dospit timp de 45 de minute. Apoi le coacem in cuptorul preincalzit, la flacara putin mai mare decat medie, timp de 35 de minute. Intre timp, decojim merele, le impatim in patru, indepartam casuta cu samburi. Celelalte ingrediente se fierb cu 2 dl apa, iar fasiile de mere le fierbem astfel, pana se inmoaie. La urma indepartam scortisoara si cuisoarele, iar fructele le transformam intr-o pasta, dupa gust, cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucatarie. Galustele scoase din cuptor le stropim cu unt topit si le presaram cu zahar pudra.
Este o reteta speciala!

Alte retete recomandate

Placinta mere

Prajitura mere

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide