Pere in sos de vin cu frisca

Taiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta, sa nu se desprinda. Se pu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pere mari
  • egale
  • 200 g ciocolata alba de menaj
  • 250mi frisca
  • 300mi vin alb dulce
  • 4 linguri miere de albine
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de piper

Mod de preparare

Taiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre

codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta, sa nu se desprinda.

Se pun perele intr-o cratita sau tigaie mai mare, desfacand in evantai feliile. Peste pere turnati vinul si mierea, adaugati scortisoara, piperul si coaja rasa de lamaie.

Se pune vasul la foc potrivit si lasati ingredientele sa fiarba pana cand siropul se ingroasa si perele devin sticloase.

Luati vasul de pe foc in momentul in care perele sunt fierte pe jumatate.

Lasati perele la racit.

Topiti ciocolata. Bateti frisca adaugand in fir subtire ciocolata topita.
Impartiti compozitia obtinuta in patru farfurioare pe fiecare puneti cate o para, cu feliile desfacute in

evantai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori