Pere in sos de vin cu frisca

Taiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta, sa nu se desprinda. Se pu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pere mari
  • egale
  • 200 g ciocolata alba de menaj
  • 250mi frisca
  • 300mi vin alb dulce
  • 4 linguri miere de albine
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de piper

Mod de preparare

Taiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre

codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta, sa nu se desprinda.

Se pun perele intr-o cratita sau tigaie mai mare, desfacand in evantai feliile. Peste pere turnati vinul si mierea, adaugati scortisoara, piperul si coaja rasa de lamaie.

Se pune vasul la foc potrivit si lasati ingredientele sa fiarba pana cand siropul se ingroasa si perele devin sticloase.

Luati vasul de pe foc in momentul in care perele sunt fierte pe jumatate.

Lasati perele la racit.

Topiti ciocolata. Bateti frisca adaugand in fir subtire ciocolata topita.
Impartiti compozitia obtinuta in patru farfurioare pe fiecare puneti cate o para, cu feliile desfacute in

evantai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Ciorba radauteana
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)

Ciorba radauteana
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos