Tarta de curcan cu mere

Tarta de curcan cu mere este o reteta foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de tarta cu mere aveti nevoie de jambon de curcan, faina, smantana, lapte, oua, nucsoara, unt, mere

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tarta de curcan cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350-400 gr faina (eu imi masor la inceput 400 dar nu o pun niciodata pe toata)
  • 8-10 linguri de apa rece
  • 200 gr unt rece
  • putina sare
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 felii de jambon de curcan sau specialitate de curcan
  • taiate mai grosut
  • 4 mere taiate cubulete
  • 300 gr smantana usoara
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • un varf de cutit de praf de nucsoara
  • putin unt de pus in tigaie

Mod de preparare

Tarta cu mere si curcan am mancat-o pentru prima data la o prietena de-a mea. Marturisesc ca am gasit-o delicioasa si o buna alternativa la mancarurile grele de care abuzam in preajma sarbatorilor. Iar daca nu va surade combinatia de fructe si carne, trebuie sa-i dati totusi o sansa acestei tarte, va veti schimba radical parerea

Aluatul:

Se amesteca toate ingredientele. La inceput arata ca niste cocoloase care nu se vor lega in veci dar dupa 2 minute de framantat ar trebui sa iti iasa un " biloi" care se deslipeste de pe marginea vasului. Apa sa o pui putin cate putin iar faina sa nu o pui chiar toata de la inceput, mai lasi nitica alaturi ca sa poti sa ajustezi din ochi consistenta aluatului. Framanti cat mai putin, cu buricele degetelor; secretul unui aluat reusit de tarta - adica unul fraged si putin nisipos - este acela de a-l feri de caldura. Pui folie alimentara deasupra si o dai la frigider vreo 40 de minute. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat va fi mai fraged.

Umplutura:

Merele se calesc putin in tigaie cu un pic de unt. Feliile de jambon se perpelesc in alta tigaie, cat sa se rumeneasca, cateva secunde pe fiecare parte. Intinzi aluatul pe blatul de lucru, apoi il rulezi pe facalet si il asezi in tava tapetata cu hartie de copt (sau intr-o tava antiaderenta). Asezi suprapuse feliile de jambon, presari bucatelele de mar. Deasupra se torni amestecul obtinut din smantana cu laptele si cele 2 oua cu nucsoara. Dai la cuptor, la mijloc sau un rand mai jos de mijloc, la foc mediu (180 de grade) pentru 45 min sau pana se rumeneste cat vrei.


Se poate servi atat calda cat si rece, personal rece o gasesc mai gustoasa. Pofta buna!
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Ciorba radauteana
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)

Ciorba radauteana
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos