Aperitiv cu mazare si humus

Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g de mazare proaspata sau congelata 300g boabe de fasole verde
  • scoasa din pastaie (nu este necesar sa curatati pielita verde de pe bob); ca alternativa
  • puteti dubla cantitatea de mazare 4 linguri ulei de masline sau de floarea-soarelui 2 catei de usturoi
  • curatati de coaja sucul si coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri ulei de masline extravirgin PENTRU SERVIT 8 felii de paine taraneasca
  • injumatatite 125g branza de capra tartinabila 50g frunze de macris

Mod de preparare

Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se mai scurg o data complet. Se adauga 4 linguri de ulei intr-o tigaie si se incalzesc usor, dupa care se adauga usturoiul. Se lasa sa se prajeasca foarte usor 3 minute, pana ce uleiul este infuzat iar usturoiul s-a inmuiat dar inca nu a prins culoare. Se rastoarna uleiul impreuna cu usturoiul intr-o cana si se lasa la racorit. Se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie mazarea, fasolea si o mare parte din coaja rasa de lamaie, dupa care se rastoarna amestecul in uleiul cu usturoi. Se adauga cateii de usturoi, aproape intreaga cantitate de suc de lamaie si o lingura cu ulei de masline extravirgin. In acest moment, humusul ar trebui sa se amestece frumos in bol, dar sa nu aiba totusi o textura prea fina. Daca este necesar, se curata si resturile de pe margini si se incorporeaza in amestec. Asezonam cu aprox. 1 lingurita de sare de mare si de piper negru din belsug. Se adauga restul de suc de lamaie, dupa gust. Se rastoarna intr-un vas de servit si se presara cu restul de ulei de masline extravirgin Pentru servit se prajeste painea si se unge cu branza de capra. Se pune pe fiecare felie o lingura de humus, se stropeste cu putin ulei de masline, se presara restul de coaja de lamaie si un praf de piper negru.


Alte retete Salata de rosii Salata de porumb Mazare cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Briose cu afine
1
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Cartofi Dauphinoise
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

Reteta by Jamie Oliver

Cartofi Dauphinoise
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola