Aperitiv cu mazare si humus

Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g de mazare proaspata sau congelata 300g boabe de fasole verde
  • scoasa din pastaie (nu este necesar sa curatati pielita verde de pe bob); ca alternativa
  • puteti dubla cantitatea de mazare 4 linguri ulei de masline sau de floarea-soarelui 2 catei de usturoi
  • curatati de coaja sucul si coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri ulei de masline extravirgin PENTRU SERVIT 8 felii de paine taraneasca
  • injumatatite 125g branza de capra tartinabila 50g frunze de macris

Mod de preparare

Se rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se racoresc sub jet de apa, apoi se mai scurg o data complet. Se adauga 4 linguri de ulei intr-o tigaie si se incalzesc usor, dupa care se adauga usturoiul. Se lasa sa se prajeasca foarte usor 3 minute, pana ce uleiul este infuzat iar usturoiul s-a inmuiat dar inca nu a prins culoare. Se rastoarna uleiul impreuna cu usturoiul intr-o cana si se lasa la racorit. Se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie mazarea, fasolea si o mare parte din coaja rasa de lamaie, dupa care se rastoarna amestecul in uleiul cu usturoi. Se adauga cateii de usturoi, aproape intreaga cantitate de suc de lamaie si o lingura cu ulei de masline extravirgin. In acest moment, humusul ar trebui sa se amestece frumos in bol, dar sa nu aiba totusi o textura prea fina. Daca este necesar, se curata si resturile de pe margini si se incorporeaza in amestec. Asezonam cu aprox. 1 lingurita de sare de mare si de piper negru din belsug. Se adauga restul de suc de lamaie, dupa gust. Se rastoarna intr-un vas de servit si se presara cu restul de ulei de masline extravirgin Pentru servit se prajeste painea si se unge cu branza de capra. Se pune pe fiecare felie o lingura de humus, se stropeste cu putin ulei de masline, se presara restul de coaja de lamaie si un praf de piper negru.


Alte retete Salata de rosii Salata de porumb Mazare cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos