Batoane cu usturoi

Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si sarea. Din aceasta compozitie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 60 g parmezan ras
  • 150 g unt
  • 60 g maioneza
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • o legatura mica de patrunjel verde
  • jumatate lingurita oregano
  • un sfert lingurita sare

Mod de preparare

Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si sarea. Din aceasta compozitie ies cate 2-3 batoane pentru fiecare persoana, pe care le putem taia in lungime si sa le ungem in strat gros cu crema condimentata. Dupa ce le-am uns, le acoperim etans cu folie si le punem in cuptorul grill 10 minute. Daca grillul are doar o rezistenta, intoarcem dupa 5 minute batoanele, pentru a se coace si pe cealalta parte. In final desfacem folia si le mai coacem putin ca sa fie crocante. Nu le lasam nesupravegheata, caci se ard foarte repede. Se servesc cu ceai. Se pastreaza invelite in hartie. Se reimprospateaza in grill a doua zi. Folia se poate refolosi.
Alte aperitive recomandate

Chiftelute

Ciuperci umplute

Rulada cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc