Budinca cu ardei si paste

Budinca cu ardei si paste este un aperitiv delicios cu paste. Se prepara usor si se potriveste in orice moment.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Budinca cu ardei si paste

Ingrediente

  • penne rigate 400 g
  • cascaval 200 g
  • smantana 400 g
  • branza 200 g
  • ardei verzi 2 bucati
  • ardei rosii 2 bucati
  • sare 1 lingurita

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa.
Se bat bine ouale, se amesteca cu branza faramitata si smantana.
Ardeii verzi se toaca marunt, se amesteca cu mararul tocat si cascavalul dat prin razatoare.
Se unge o tava termorezistenta cu unt, se pune un strat de paste, jumatate din amestecul de smantana, un strat din amestecul de ardei verzi, un alt strat de paste, peste care se toarna restul amestecului de smantana.
Se decoreaza cu ardeii rosii taiati cuburi mici.
Se pune tava la cuptor pentru 45. de minute la 220 grade Celsius.


Cronometrul aparatului îmi permite să las până la 12 ore mancarea la preparat sau să programez să fie gătită cu până la 24 ore mai târziu, fără emoții că o voi găsi arsă sau gătită insuficient. După ce termină de gătit, aparatul pornește automat funcția pentru păstrarea caldă a alimentelor până la 24 de ore și astfel am oricând mancarea gata pentru a fi servită.


Se serveste calda !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide